SVT-profilen Beppe Starbrinks okända familjesorg – berättar nu om stödet från hustrun

Han förlorade sin pappa i tidig ålder.
Nu öppnar SVT-profilen Beppe Starbrink upp om den svåra tiden – och stödet från hustrun.
– Tyvärr är det ett faktum, säger han till Ica-kuriren.

Beppe Starbrink är en av flera profiler som leder SVT-klassikern ”Go’kväll”. I flera år har han varit programledare för eftermiddagsprogrammet där kända gäster intervjuas, god mat lagas och människor får en ”makeover” i form av nya frisyrer och stilar.

Programmet har genom åren visat sig vara populärt, har en trogen tittarskara och har visats i rutan ända sedan 1997.

Programledarna Beppe Starbrink, Jovan Radomir och Sofia Rågenklint. Foto: Matilda Sandberg/SVT

Jönköpingsfödde journalisten Beppe Starbrink, 55, har under åren på SVT också medverkat i program som konsumentupplysningen ”Plus”, kulturprogrammet ”Sverige!” och SVT:s nyhetssändningar.

Foto: Janne Danielsson/SVT

För Beppe Starbrink är radioprofilen Ulf Elfving en ledstjärna i hur han vill sköta intervjuer.

– Han kan ställa de mest kritiska frågor, men på ett så trevligt sätt att den som blir intervjuad inte noterar det. Han är ett geni på intervjuteknik. I Go’kväll vill vi att det ska märkas att vi tycker om våra gäster. Många kommer till oss för att berätta sin livshistoria, och då funkar det ju inte med ett aggressivt bemötande, säger Beppe Starbrink till Ica-kuriren.

Beppe Starbrink om sorgen efter pappan

Beppe är gift med frun Helena och tillsammans har de två döttrar.

Själv förlorade tv-profilen sin pappa tidigt i livet. Detta har präglat Starbrink – och när han ser tillbaka på den mörka perioden i dag, tackar han sin hustru. Hon var då ett stort stöd för Beppe, som var i 25-årsåldern när pappan gick bort.

– Vi var gravida med vårt första barn och jag saknar verkligen att pappa aldrig hann träffa våra döttrar. Men jag hade startat mitt eget liv. Jag hade flyttat till Umeå och jag hade träffat Helena. Mitt liv var liksom igång, det tror jag hjälpte mig. Och tyvärr är det ett faktum: ens föräldrar lever inte för evigt, säger han till Ica-kuriren.

Starbrink förklarar att det ligger en intressant släkthistoria bakom pappans liv. Beppes farmor och farfar flyttade nämligen till USA och lät pappan växa upp i Sverige. Enligt Beppe trodde de att pappan skulle få det bättre i Sverige.

– Pappa var tre år då de lämnade honom. Det var sista gången han såg sin mamma. Strax efter att Elsie och Jarl flyttat till New York så skilde de sig. Ingen vet vad som hände med Elsie. Pappa och farfar träffades dock några gånger senare i liv­et. Också jag har träffat farfar. Men det här är naturligtvis ett familjedrama som jag skulle vilja veta mer om. 

Beppe Starbrink är aktuell i ”Go’kväll” som sänds tisdagar-fredagar klockan 18.45 i SVT1.

Dela gärna vidare inlägget och skriv en uppmuntrande kommentar för att visa din uppskattning till Beppe och de andra i ”Go’kväll”.