Go’kväll-Jovan Radomirs nya kärleksbesked – SVT-profilens relationsbeslut

Han gör succé i rutan som en av programledarna för tittarfavoriten ”Go’kväll”.
Nu berättar Jovan Radomir om livet utanför rutan.
– Jag kommer jobba kvar hoppas jag, tills jag går i pension, säger SVT-profilen till Femina.

Jovan Radomir är utan tvekan en av ”Go’kvälls” mest rutinerade programledare.

60-åringen med bakgrund i forna Jugoslavien växte upp i Katrineholm innan han hamnade på SVT. Där har han under årens lopp gjort en strålande karriär som programledare och programpresentatör.

Radomir har många strängar på sin lyra. Han har varit programvärd för underhållningen ”Folktoppen”, intervjuat massor av internationellt kända band såsom U2 och Iron Maiden för SVT, haft hand om sportsändningar med mycket mera. Dessutom har han gett ut en svensk kokbok om serbiska maträtter.

Framför allt har han på senare år synts i rutan som en av flera programledare för ”Go’kväll” – kvällsprogrammet som direktsänds från SVT:s studio i Umeå varje veckodag från 18:45.

Nyligen har Radomir också varit involverad i kanalens arbete kring Eurovision Song Contest i Malmö.

Artikeln fortsätter under bilden.

Där tjänstgjorde Radomir förtjänstfullt som moderator för presskonferenserna där representanter från internationell media deltog under ESC-veckan.

– För en timme sedan var mediacentret fullsatt av journalister från hela världen. Detta är en timme senare vid 02:30 och jobbet är gjort. Lokalen är tom, vi har en vinnare och vi förtjänar alla en drink! Skål! Tack alla underbara kollegor på SVT kommunikation. Vilken resa! skriver Radomir på Instagram.

Det här med Jovan och Eurovision är annars intressant.

SVT-profilen har nämligen skrivit in sig i historieböckerna om schlagern på flera sätt. År 2007, när Serbiens artist Marija Šerifović tagit hem segern med låten ”Molitva”, översatte Radomir låten till engelska då den gavs ut som singel.

Han har dessutom programlett den serbiska motsvarigheten till Melodifestivalen två gånger – och det har gett mersmak för den i dag 60-årige SVT-profilen.

Artikeln fortsätter under bilden.

Jovan Radomir. Foto: SVT
Jovan Radomir. Foto: SVT

– Jag kommer jobba kvar hoppas jag, tills jag går i pension. Sen tänker jag sätta mig och skriva en bok till. Jag har en förkärlek till Balkan och forna Jugoslavien, där jag har mina rötter, så jag kanske gör något trevligt där nere igen. Det var väldigt kul att göra deras Melodifestival-tävling, det är en helt annan upplevelse än att göra tv i Sverige, säger han till magasinet Femina.

Utanför rampljuset lever Jovan som singel och trivs bra med det. Den stora kärleken i livet har han till sin dotter.

– Kärleken till dottern är ju enorm, den är den största som finns. Men för min egen del är det ganska lugnt på den fronten. Jag är singel, och trivs bra med det, säger Jovan Radomir.

Som just nu inte dejtar.

– Jag har inte tid! Men efter coronan har jag också blivit värsta huskatten. Jag kan bestämma saker med kompisar och tycka att det låter som en fantastisk idé i början av veckan, men när den dagen kommer så hittar jag alltid en bra anledning att ducka. Jag har stått på krogen så det räcker, säger han till magasinet.

Vi önskar dig allt gott, bäste Jovan!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev