Foto: Dan Norrå/TV4

GRATTIS: Anders Kraft fyller 56 år

Anders Kraft är en känd TV-profil som stod framför kameran i TV4 under många år. Men för en tid sedan valde han att lämna kanalen.

Nu har det blivit dags för profilen att fylla år- så här ser hans liv ut idag, efter uttåget.

Efter nästan tre decennier på TV4 lämnade Anders Kraft kanalen för nya äventyr. Programledaren, som varit ett välkänt ansikte på kanalen sedan 2003, har nu hittat en ny utmaning.

Under åren har Kraft haft flera framträdande uppdrag på TV4. Mellan 2004 och 2012 var han en uppskattad programledare för ”Nyhetsmorgon” och har de senaste åren varit nyhetsankare i kanalens sena nyhetssändningar.

Anders Kraft lämnade TV4

Tidigare i somras kom dock beskedet att Kraft valt att lämna TV4 efter hela 28 år på kanalen. Han hade själv sagt upp sig efter att inte ha lyckats hitta en ny roll som kändes rätt.

– Vi, flera chefer på olika nivåer och jag, har tyvärr inte lyckats hitta någon annan roll eller passande uppgift för mig, skrev Kraft i ett mejl till kollegorna, som Expressen tog del av.

Kraft hade uttryckt en önskan om att få byta arbetstider och arbeta med något annat än nyheter, men ingen sådan möjlighet presenterades. Nu går han istället i fotspåren av andra profiler såsom Anna Hedenmo och Fredrik Strage, och blir en del av EFN Ekonomikanalen, en webb-tv-satsning från Handelsbanken.

– Jag är imponerad av den pionjäranda och energi som EFN står för, säger Kraft om sitt nya jobb.

”Jag är väldigt nöjd och förväntansfull”

På EFN är man mycket glada över sin nya rekrytering.

– Anders är en erfaren tv-journalist som kommer att bidra med stor kunskap till vår publik, säger Leo Lagercrantz, publisher på EFN Ekonomikanalen.

Kraft ser fram emot att börja sitt nya kapitel på kanalen och avslutar med ett positivt besked om framtiden.

– Jag är väldigt nöjd och förväntansfull inför min nya utmaning på redaktionen, säger han.

Nu har det även blivit dags för profilen att fira sin 56-årsdag, och Nöjeslivet ber att få gratulera så hjärtligt på bemärkelsedagen.

LÄS MER

 

Läs mer om...