GRATTIS: David Hellenius fyller 48 år – beslutet med hustrun Renée Nyberg

Renée Nyberg och David Hellenius. Foto: TV4

Renée Nyberg och David Hellenius. Foto: TV4

Renée Nyberg och David Hellenius – som fyller år på måndag – tackade nej till medverkan i SVT:s långkörare.
Här är anledningen bakom beslutet.
– Vi har fått den frågan några gånger, säger Nyberg i podcasten Tv-fabriken.

David Hellenius och Renée Nyberg är inte bara två av tv-Sveriges största programledarstjärnor. De är också ett par och har varit gifta sedan 2009.

Båda två har firat stora framgångar i rutan under åren, och 2020 manifesterades detta genom att både Nyberg och Hellenius fick ta emot pris för bästa kvinnliga respektive manlige programledare på tv-galan Kristallen.

Foto: TV4

Renée Nyberg har under vintern varit aktuell med nya säsongen av ”Renées brygga” som fått besök av alltifrån Helen Sjöholm till Peter Stormare.

Ett annat tv-program som samlat många tittare under vintern är SVT:s långkörare ”På spåret” – frågesporten som sedan många år leds av Kristian Luuk och Fredrik Lindström.

Nyberg avslöjar att hon och Hellenius tillsammans fått frågan om att medverka i ”På spåret”.

– Vi har fått den frågan några gånger. Det är ju det där att man inte vill genera sig inför hela svenska folket, säger hon i podcasten Tv-fabriken.

Men att kliva in i konkurrentkanalen SVT har inte varit aktuellt för TV4-paret, berättar Nyberg.

– Det där är alltid en fråga om medverkan i andra kanaler. Skulle vi ha nåt program som sänds mittemot på spåret tror jag tv4 skulle ha svårt att godkänna det. Let’s Dance gick väl mot På spåret och det hade varit svårt att få in samma programledare i samma program, säger Renée Nyberg i Tv-fabriken.

David Hellenius tillbaka med ny säsong av ”Masked Singer Sverige”

Själv är David Hellenius i vår aktuell i ett annat program – nämligen den andra säsongen av TV4:s musikunderhållning ”Masked Singer Sverige”.

David Hellenius och ”Björnen” i Masked Singer. Foto: TV4

– Det blir den svåraste, galnaste och roligaste tävlingen någonsin, säger David Hellenius i ett pressmeddelande.

Programmet får premiär 25 mars i TV4. Expertpanelen i programmet består precis som i fjol av artisterna Pernilla Wahlgren och Måns Zelmerlöw, samt skådespelarna Felix Herngren och Nour El Refai.

– Masked Singer var absolut ett av förra årets ljuspunkter för mig! Har verkligen längtat tillbaka till mina jurykompisar, David och alla maskerna! Förra året bjöd ju på riktiga överraskningar bakom maskerna, säger Pernilla Wahlgren i ett pressmeddelande.

På måndagen 28 februari fyller David Hellenius 48 år! Stort grattis, David!

Exit mobile version