GRATTIS: Linnea Henriksson fyller 37 år – bekräftar stora steget med Casper Janebrink: ”Snart kommer vi…” 

En av landets mest folkkära artister fyller 37 år i dag. Stort grattis säger vi till Linnea Henriksson.

Det finns dessutom fler anledningar att gratulera pop- och jazzsångerskan från Halmstad – i vinter har hon nämligen någonting kul på gång med Casper Janebrink.

När Linnea Henriksson, 37, sökte till TV:s succéprogram ”Idol” 2010 anade hon nog inte att det skulle gå SÅ bra för henne som det faktiskt gjorde. Hon hade en skön och jazzig stil som många svenskar föll för och till slut lyckades hon kamma hem en fjärdeplats i programmet.

Sedan dess har hennes musikkarriär gått spikrakt uppåt. Hon har bland annat släppt tre stycken studioalbum i eget namn. På skivorna återfinns superhits som ”Lyckligare nu”, ”Du söker bråk, jag kräver dans”, ”Jag vet nåt som inte du vet” och ”Halmstad”.

Läs mer: Linnea Henriksson fyller 36 år – artistens nya oväntade drag utanför rampljuset

I den sistnämnda låten sjunger hon om sin halländska hemstad. Eftersom det finns en annan väldigt känd artist, eller i grunden ett känt band, från samma stad har hon jobbat en del med Per Gessle och Gyllene Tider.

Sommaren 2013 var hennes band support för Gyllene Tider på deras stora Sverige-turné. Fem år senare var hon även med på bandets officiella VM-låt ”Bäst när det gäller”.

VISBY 20180611 Linnéa Henriksson anländer till Grå Gåsen på Gotland för inspelningen av TV-programmet "Så mycket bättre" 2018. Foto: Karl Melander / TT
Linnea Henriksson var med i ”Så mycket bättre” sommaren 2018. Foto: Karl Melander/TT

2014-2015 var hon programledare för Hallå P3 i radio. Samma år figurerade hon även som en av tre programledare för älskade ”Musikhjälpen” i SR/SVT. Hon deltog även som resande reporter 2017.

Sommaren 2022 var hon en av värdarna i ”Sommar i P1”.

– Livet är SÅ brutalt, allt bara ingår och pågår. Därför vill jag bara hålla lite sällskap. Prata om att välja och välja bort, om äkta lyckopiller och precis som i mina mellansnack lär jag bli lite för privat, sa hon till SR innan sitt sommarprat.

Skaffade barn med musikern

Linnea Henriksson är sedan flera år tillsammans med Wille Altin, 36, trummisen i hennes band. I april 2019 föddes deras son Rune. De bor i Sköndal i södra Stockholm med sin hund Tiger.

– Jag och Wille var någonstans i vårt förhållande där vi började känna oss mogna för att skaffa barn. Idag är jag så otroligt tacksam över att det blev så. Att vi fick Rune och allt vi får vara med om som familj är det bästa någonsin, sa hon tidigare i år till Motherhood.

Sedan sonen kom har hon och sambon tvingats leva mer inrutat och fått en helt annan struktur på vardagen.

– Ja, det finns ju en vardagslogistik att lösa och med musiker till föräldrar blir det ett pusslande i perioder. Vi har den lyxen att mina eller Willes föräldrar kan hänga med på våra turnéer, vilket gör att livet ändå går ihop, har hon sagt.

Läs mer: Den gången Lotta Engberg fick se Linnea Henrikssons magiska hyllning – och hela Liseberg jublade

Kopplingen till Casper Janebrink

I mitten av oktober bekräftade Linnea Henriksson att hon har spännande saker att se fram emot i vinter. Det är nämligen så att hon ska samarbeta med artisten Casper Janebrink och hans band Arvingarna.

De ska nämligen åka på Sverigeturné med en julkonsert som heter ”Christmas Night”.

– Hej, jag heter Linnea Henriksson och det här är Arvingarna. Tillsammans är vi ute på julturné. Och snart kommer vi till er med ”Christmas Night”. Jag hoppas vi ses där. God jul!, säger hon i en trailer som släpptes på ”Christmas Nights” Instagram-konto i oktober.

Konserten beskrivs som: ”En glittrig konsert med alla julklassiker”.

Linnea Henriksson och Arvingarna på julturné
Linnea Henriksson och Arvingarna på julturné. Foto: Instagram

Den gemensamma turnén inleds i Bollnäs den 23 november och avslutas i Linköping den 22 december. Totalt blir det 24 stycken spelningar.

Konceptet ”Christmas Night” började 2013 då Magnus Carlsson åkte landet runt med Jessica Andersson och Sonja Aldén och sjöng julsånger under en månad. Sedan dess har bland annat artister som Tommy Nilsson, John Lundvik, Shirley Clamp, Molly Sandén och Thomas Di Leva varit med och uppträtt olika år.

I år är det alltså Linnea Henriksson och Arvingarnas tur att föra vidare traditionen.

Vi säger återigen grattis till födelsedagsbarnet och hoppas att hon blir ordentligt firad med blommor, tårta och kanske någonting gott i glaset.

Vi vill även passa på att säga god jul och lycka till med turnén.