STORT GRATTIS: Linnea Henriksson fyller 36 år – artistens nya oväntade drag utanför rampljuset

Artisten Linnea Henriksson fyller 36 år på onsdagen den 9 november.
Lagom till födelsedagen har hon ett stort glasprojekt på gång i kulisserna.
Nöjeslivet ber att få gratulera på bemärkelsedagen!

År 2010 fick hela landet upp ögonen för ett nytt, halländskt popunder.

Den unga Linnea Henriksson klev då ut på Idol-scenen och satte hjärtan i brand med sin stora talang. Sen dess har hon bland annat prisats som ”Årets artist” vid P3-guldgalan 2012.

2018 gjorde hon succé som en av de medverkande artisterna i ”Så mycket bättre”. Den säsongen var hon en av stjärnorna tillsammans med bland andra Christer Sjögren, Louise Hoffsten och Albin Lee Meldau.

Här firade hon stora framgångar med sina tolkningar. En av de mest populära tolkningarna från programmet på senare år stod nämligen Linnea för.

Hon gjorde en känslosam version av Vikingarnas ”Den stora dagen” – som fick självaste Christer Sjögren att fälla en tår vilket går att se i klippet här nedan:

Sedan dess har hon brutit ny mark när hon tidigare i år kommenterade Eurovision Song Contest tillsammans med Edward af Sillén.

Det blev stora rubriker när Linnea tyvärr tvingades åka hem innan sändningarna på grund av ett positivt covid-19-snabbtest. I stället fick hon kommentera den stora finalen hemifrån Sverige – vilket hon så klart skötte med bravur.

MALMÖ 20200221 Programledarna Linnea Henriksson, Lina Hedlund och David Sundin under en pressträff inför deltävling fyra av Melodifestivalen i Malmö Arena i Malmö. Foto: Johan Nilsson / TT
MALMÖ 20200221 Linnea Henriksson var programledare för Melodifestivalen 2020 tillsammans med Lina Hedlund och David Sundin, här vid en pressträff inför deltävlingen i Malmö Arena. Foto: Johan Nilsson / TT

– Jag hade verkligen sett fram emot det här uppdraget och att få uppleva Eurovision på plats, så det är förstås supertrist och surrealistiskt hur det blev. Men slutet gott allting gott. Vi gjorde allt enligt reglerna och jag är glad för alla försiktighetsåtgärder. Ingen har blivit utsatt för fara, jag har inte Covid OCH jag får kommentera finalen med Edward, som jag längtat efter, sade Linnea då.

I somras bjöd hon dessutom svenska folket på sin egen musik när hon stod på Allsång på Skansens scen i Sanna Nielsens finalsäsong.

Linnea Henrikssons lycka – efter glasblocken

På onsdagen fyller Linnea Henriksson 36 år – och bara dagarna före detta har hon belönat sig själv på ett mycket speciellt vis.

I ett inlägg på sin blogg skriver Henriksson att hon ropat hem en auktion – med 398 stycken glasblock.

– De är så fina! Olika färger och former, från något byggprojekt som aldrig blev av på 70-talet och sen såldes vidare till mig genom ett par som råkade renovera badrummet utan de planerade glasblocken och tyckte det var dags för nån annan att försöka få dem på plats, skriver Linnea på sin blogg på Elles hemsida.

Artisten förklarar vidare att glasblocken möjligtvis kan komma att ”ersätta nån av träpanelsväggarna i sommarstugan”. På Instagram skriver hon att de också ska bli en scen, och kanske en köksvägg.

Vi önskar dig all lycka med framtida projekt på och utanför scenen, Linnea!

Stort grattis på födelsedagen!