Foto: Instagram/TV4

GRATTIS: Steffo Törnquist fyller 68 år – sanslösa prislappen på lyxpresenten till sig själv: ”En assnygg…”

Steffo Törnquist har genom åren blivit en självklar del av TV4.

Nu har det blivit dags för profilen att fira sin 68-årsdag, och i samband med detta har han passat på att köpa en alldeles speciell present till sig själv.

För många svenskar är det en självklar del av morgonrutinen att slå på TV4 och ta sällskap av programledarna i Nyhetsmorgon.

Där blandas aktuella nyheter med allt ifrån matlagning till politik och musik.

En av de som ofta leder tittarna genom sändningen är Steffo Törnquist, som idag är en av kanalens mest erfarna och uppskattade TV-profiler.

Med sitt stora sinne för humor har han blivit en självklar del av programmet, och han har även synts i många andra format genom åren.

Att Steffo på det privata planet gillar att sätta guldkant på vardagen har knappast gått någon förbi.

När han inte syns till i rutan ägnar han sig gärna åt jakt eller golf. Han älskar även cigarrer och har ett stort intresse för tuffa bilar.

Ja, man kan helt enkelt kalla honom för en sann livsnjutare.

Men det är inte bara till sig själv som han gärna köper lite extra lyxiga saker, utan han skämmer också gärna bort sina nära och kära.

Sanslösa prislappen på gåvan till barnbarnet

För en tid sedan blev profilen farfar för första gången, och trots att barnbarnet Leiah endast är några månader gammal har Steffo redan införskaffat en riktigt fin studentpresent.

”Har fixat mitt barnbarn Leiahs studentpresent. Hon är ju hela fem månader nu och tiden går i en jävla fart. Det är min kompis, den amerikanske svenskättlingen och designgeniet David Oscarson, som gjort en HC Andersen-penna, med vacker svan istället för ful ankunge. Passar utmärkt eftersom Leiahs farmor Karin är danska,” skriver han på sin Instagram.

Alla David Oscarsons pennor är dyra. Just denna penna finns det dock enligt Svensk Dam inget officiellt pris på, men en återförsäljare har lagt priset till 66 639 kronor.

En riktigt generös present helt enkelt.

Steffos födelsedagspresent till sig själv

Men innan det blivit dags för Steffo och övriga familjen att uppmärksamma Leiahs student om cirka 18 år så finns det såklart en hel del annat att fira.

Inte minst Steffos födelsedag som inträffar den 12 januari.

Och i samband med att han köpte studentpresent till barnbarnet så passade han faktiskt också på att köpa en fin gåva till sig själv.

”Passade samtidigt på att köpa en assnygg kniv till mig själv i födelsedagspresent, tack mig själv,” skriver han på Instagram.

Inte heller knivens pris ligger ute på officiella hemsidan, men finns hos återförsäljare för 80 784 kronor.

Här kan du se pennan och kniven:

Stort grattis på födelsedagen, Steffo!