Gunde Svan har blivit morfar för första gången – visar upp lyckan med barnbarnet

Gunde Svans dotter har fått barn! På Instagram delar Gunde med sig av lyckan med en video där han håller sitt allra första barnbarn i sin famn.

– Visa mormor och morfar hur snäll du är, säger Gunde i videon.

Gunde Svan är en av de allra främsta längdskidåkarna genom tiderna med flera guldmedaljer i både VM och OS. Men efter karriären som idrottsman har vi fått lära känna honom som den karismatiske programledaren med ett enormt härligt skratt.

Främst har han synts i ”Fångarna på Fortet” där han fick ta över rollen redan i den andra säsongen 1992. Sedan dess har han varit på Fort Boyard i alla säsonger utom tre, med det senaste tidigare i år.

Utöver det har han även synts i programmen ”Kompani Svan” och ”Sverige mot Norge”.

Gunde Svans familjeliv

Gunde har varit gift med sin stora kärlek Marie Svan sedan 1990, men deras kärlekshistoria började långt tidigare. Det var under deras tid på skidgymnasiet som gnistorna tändes, och sedan dess har Marie varit hans stöd genom hela karriären.

– Vi träffades på skidgymnasiet i Torsby, grunden är ju där Vi har hållit på med det här bägge två på elitnivå. Det har aldrig varit något konstigt. Vi är sprungna från samma intressesfär, har Marie berättat i TV4.

Även Marie är en duktig skidåkare och har vunnit både Vasalopper och flera SM-guld under sin karriär.

I februari 1993 kom parets första barn, Julia Svan, som idag är 31 år gammal. Tre år senare fick de även sonen Ferry Svan, som tävlar på internationell nivå i timmersport.

Gunde Svan har blivit morfar

Båda barnen har på ett eller annat sätt visat att de brås på sina föräldrar. Ferry gör stora framgångar som idrottare i sin sport och även dottern Julia har tävlat inom längdskidåkning.

Men nu tar hon ett nytt steg i sitt liv. För ett år sedan gifte sig Julia med maken Ludvig, som många skidälskare säkerligen känner igen som vintersportreportern i Viaplay.

Och nu har de blivit föräldrar för första gången, vilket betyder att Gunde numera kan titulera sig som morfar.

På Instagram visar programledaren upp sin lycka för hela världen att se. Han omfamnar dotterns nya barn i en video där han försöker få barnbarnet att somna.

”Morfar provar nya rollen, hej hej”, skriver Gunde.

Vi är så glada för er skull Gunde. Vi önskar familjen all lycka!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev