Agneta Sjödins känslosamma ord – insikten efter alla år med Gunde Svan: ”Tänk om jag…”

Agneta Sjödin och Gunde Svan klev in som programledarduo för ”Fångarna på fortet” den första gången 1992.

Och fortfarande är långköraren en enorm tittarfavorit. Nu har Agneta delat med sig av en 30 år gammal bild på radarparet, och delar med sig av en insikt efter åren som kollegor.

”När jag ser bilderna påminns jag om hur fort livet swishar förbi”, skriver hon på sin Instagram.

Agneta Sjödin är ett av de mest välkända ansiktena på TV4. Genom åren har hon lett en rad stora tävlingsprogram såsom ”Let’s Dance” och ”Gladiatorerna”.

Och årligen leder hon även det populära programmet ”Agnetas nyårskarameller” som blivit en enorm tittarfavorit på nyårsafton.

Men mest känd är hon nog för långköraren ”Fångarna på fortet” – ett program hon lett ihop med skidstjärnan Gunde Svan i många år. Första gången de klev in och ledde programmet ihop var 1992.

Foto: TV4

Nu sänds säsong 21 av ”Fångarna på fortet”

Trots att det har gått över 30 år sedan det första programmet från Fort Boyard sändes är programmet fortfarande en stor tittarfavorit. Nu är den 21:a säsongen i full gång – och i veckan bjöd säsongspremiären tittarna på ordentlig dramatik.

Längdskidåkaren Anders Södergren råkade nämligen riktigt illa ut när han skulle leta efter en nyckel i ett mörkt utrymme. Han föll och slog ansiktet i en vass kant på en plexiglaslåda.

Efteråt stod det klart att han fått ett rejält sår på hakan. Anders fick föras iväg från fortet för att sys på sjukhus.

– Jag hade ändå tur i oturen. Om man tänker att det tagit i tinningen, då hade man ju dött. Eller om det tagit i ögat. Det är ju livsfarligt. Så jag är ganska nöjd att jag klarade mig så pass bra ändå. Det kändes lite ogenomtänkt det där rummet. Jag var lite bitter på det faktiskt, säger han till Aftonbladet.

Agneta Sjödins insikt – efter åren med Gunde

Och dramatik är inte sällsynt på fortet – de flesta trogna tittare minns nog 2011 när skönhetsdrottningen Yvonne Ryding föll och slet av korsbandet.

Och genom dramatiken är det framför allt Agneta och Gunde som lotsat tittarna. Nu delar Agneta Sjödin med sig av bilder av sig och Gunde från programmets begynnelse – och poängterar att de har känt varandra i 30 år.

”30 år som arbetskollegor och vänner. Det känns väldigt fint” skriver hon.

Men bilderna väcker också starka känslor hos programledaren. Hon skriver att hon påminns om hur fort livet går.

”Det gäller att fokusera på rätt saker under resans gång. Det är onekligen något som blir tydligare med åren. Tänk om jag hade förstått det redan då. Men var sak har sin tid och ingen undkommer livets skola”, skriver Agneta.

Hon skriver även att hon uppskattar saker på ett helt annat sätt idag än då bilden togs för 30 år sedna.

”Jag känner mig modigare, lugnare, tryggare, mer närvarande och mer säker på vem jag är och vad jag vill”, skriver hon.

Foto: Skärmdump/TV4 Play

Tittarnas hyllningar: ”Bästa tv-paret”

Inlägget har i skrivande stund över 11 000 gilla-markeringar och det är många som skriver fina hälsningar till programledarduon – och anmärker på att de ser likadana ut.

”Ni ser ju likadana ut som för 30 år sedan! Två av Sveriges trevligaste människor någonsin!”, skriver en person.

”Du och Gunde, bästa långkörare någonsin”, skriver en annan.

”Så kul att ni fortfarande kör Fångarna! Bästa tv-paret”, skriver en tredje.

Vad tycker ni om denna duo? Skriv en kommentar på vår Facebooksida!