Gunde Svans ärliga ord om sonen Ferrys barnbeslut: ”Förstår att han…”

Gunde Svan är en av våra mest älskade idrottare genom alla tider. Men han har inte bara hunnit med att åka skidor, han har även hunnit med att få två barn, Julia, 31, och Ferry, 27.

Sonen Ferry har, som sin far, satsat helhjärtat på idrotten, något som fått 27-åringen att lägga familjeplanerna på hyllan.

Nu uttalar sig Gunde om sonens beslut…

Gunde Svan har hunnit bli 62 år gammal men har långt ifrån försvunnit från rampljuset.

Ständigt aktuell

Gunde har bytt skidorna mot programledarrollen där han bland annat ledde succén Fångarna på fortet på TV4 tillsammans med Agneta Sjödin under många år.

På senare år har han varit aktuell med sitt eget program, Kompani Svan, där den forne världsstjärnan drillar kändisar till sitt livs form.

Gunde är sedan 1990 gift med Marie Svan, 61. Tillsammans ha de barnen Julia och Ferry och för bara några veckor sedan fick Gunde känna på hur det var att ha barnbarn för första gången när Julia födde sin första son.

– Jag har inte hunnit prova så mycket än, men så här långt har det gått bra. Han är jättejättemysig så det blir en kul resa att få följa med där, säger Gunde Svan till Hänt.

Sonens beslut

Sonen Ferry tävlar inom timmersport och känner att han har många år kvar på elitkarriären, något som fått honom att lägga familjeplanerna på hyllan tills vidare.

Något Gunde, som själv idrottade på världsnivå, förstår helt och hållet.

– Ja, nu får jag nöja mig med Julias Sixten så länge. Det får räcka så. Jag förstår hans beslut, det var lika för min egen del, det var svårt att kombinera. Det hade behövt till någon kompromiss då. Det skulle ha blivit det för mig i alla fall, och jag tror kanske att sonen resonerar likadant, säger Gunde till Hänt.

Vilken förstående pappa han är, Gunde!