Gunde Svan om beteendet i relationen – insikten med hustrun Marie Svan efter alla år: ”Min absolut svagaste sida”

Gunde Svan har sedan många år tillbaka en fin kärlekshistoria tillsammans med hustrun Marie.

Men det var en kärlek som Gunde fått kämpa för.

Nu drar äntligen höstens Fångarna på fortet igång igen. Det klassiska radarparet Agneta Sjödin och Gunde Svan håller förstås i trådarna som vanligt.

En mängd kända profiler kommer att få göra upp i kampen om nycklarna på Fort Boyard i höstens säsong.

Först ut ikväll har vi fått se Sara Montazami, Maria Montazami och Ikenna Abika som möter motståndarna: Joakim Lundell, Jonna Lundell och Pischa Strindstedt.

Programmet har sänts i omgångar ända sedan år 1990. Genom åren har Fångarna på fortet haft olika programledare, men det är tveklöst Gunde och Agneta som man framför allt förknippar med fortet. Det ska bli så härligt att se dem igen!

Artikeln fortsätter efter bilden.

Gunde Svan och Agneta Sjödin
Gunde Svan och Agneta Sjödin. Foto: Robert Jadenfelt/TV4

När det kommer till Gunde Svan så är det kanske inte så konstigt att han kommit att bli en så folkkär programledare och tv-profil genom åren. Hans oerhörda energi och karisma är svårt att inte tycka om. Dessutom är han otroligt tävlingsinriktad – vilket ju passar utmärkt i tävlingsprogram.

Kämpat för både karriären och kärleken

Mycket har Gunde fått kämpa för genom sitt liv. Men tänk vilka resultat det gett!

Hans starka vinnarskalle har gett honom flera OS- och VM-guld under skidkarriären och han har dessutom vunnit SM-guld i rallycross.

Men det är inte bara inom karriären som han har kämpat. När det kommer till kärleken så tog det ett bra tag innan hans hustru Marie fattade intresse för honom.

– Det var ett idogt arbete. Det var uttröttningsmetoden som funkade till sist, säger Gunde Svan i en intervju med Expressen.

Gunde beskriver i intervjun att han fick se till försöka skapa situationer för att han skulle kunna få träffa henne. Tills sist förstod Marie att Gunde var den rätta.

Insikten med Marie

Gunde har många strängar på sin lyra. Han bor tillsammans med Marie i Vansbro och sysslar med skogsarbete utanför programledarkarriären.

LÄS MER: Gunde Svans två barn har vuxit upp – så ser de ut i dag

Ibland tar han på sig mycket projekt och det händer att han glömmer bort att tänka på familjen.

– Jag glömmer tyvärr ofta av familjen, men när jag väl kommer på det brukar jag försöka åtgärda det ordentligt, säger Gunde Svan till Expressen.

Att underhålla relationer är inte alltid helt lätt, särskilt när man är en person som gärna blickar framåt än att stanna upp ett slag i nuet.

Gunde Svan och Marie Svan
Gunde och Marie Svan. Foto: Jonas Ekströmer/TT

– Det är kanske min absolut svagaste sida, att underhålla. Jag jobbar ju stenhårt och har problem att leva i nuet och ta dagen som den kommer, det är hela tiden framåt och nästa. Det är tyvärr negativt i relation till Marie, att jag inte vårdar relationen tillräckligt mycket, säger han till Expressen.

Men så illa kan det inte vara. Gunde och Marie har i år nämligen varit gifta i 33 år. Därmed får man konstatera att de är ett väldigt lyckat och fint par!

Det ska bli så härligt att få se dig i rutan igen Gunde! Och förstås du också Agneta!

Ser du också fram emot Fångarna på fortet? Skriv gärna en kommentar på Facebook!