Här bor Peter Haber – i svindyra bostaden

Peter Haber och Lena T. Hansson

Foto: TV4, Oscar Olsson/TT

Få personer har gjort ett så starkt avtryck inom film och teater så som Peter Haber. Och under söndagskvällen är det hans tur att hyllas i TV4:s ”Vilket liv!”.

Så bor stjärnan med kärleken på den exklusiva adressen i Stockholm.

Peter Haber är en av Sveriges mest välkända och uppskattade skådespelare, med en karriär som sträcker sig över flera decennier. Hans varma framtoning och mångsidighet har gjort honom till en favorit både på teaterscenen och i film och tv-rutan. För många är han synonym med rollen som kommissarie Martin Beck i den långvariga Beck-serien, men hans talang sträcker sig långt bortom kriminaldramer.

Peter Haber föddes 12 december 1952 och växte upp i Södertälje. Efter avklarade studier på Scenskolan i Stockholm så var han med och grundade Skånska teatern i Landskrona. Senare blev han verksam på Folkteatern i Gävle och 1987 fick han en plats på Stockholms statsteater.

De flesta av oss är välbekanta med Habers många fantastiska roller. Allt ifrån pappa Rudolf i ”Sunes jul” till hans bejublade huvudroll i ”Tomten är far till alla barnen”.

På söndagskvällen så hyllas Peter Haber i TV4:s program ”Vilket liv”, där han under ledning av Renée Nyberg får gå igenom sin långa och innehållsrika karriär genom åren.

Så bor Peter Haber

I och med sin långa och framgångsrika karriär så är det heller inte så konstigt att stjärnan har råd att bo flott. Peter är nämligen sedan många år tillbaka bosatt i hjärtat av Södermalm i Stockholm, ett stenkast från Södra station. Det är där han trivs som allra bäst.

– Jag har ett behov av att min tillvaro ska vara inramad. Jag har extremt många fasta punkter, som mitt kvarter, min stamkrog där jag har ätit i 15 år och har ett eget bord, min matvaruaffär. Jag vågar knappt tänka på hur det skulle ha varit utan dem. Jag hade nog blivit handlingsför­lamad, eller tokig. Söder är ju en liten stad. Det enda som får mig att lämna Söder är jobbet. Men så fort ridån har gått ner åker jag hem, har Peter Haber tidigare sagt i en intervju med Svenska Dagbladet.

Peter Haber bor i en trerummare på 93 kvadratmeter tillsammans med skådespelaren och sambon Lena T. Hansson. Lägenheten beräknas vara värd närmare 9 miljoner kronor, enligt Booli.

Det är ingen dålig lägenhet! Du är värd det bästa Peter!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version