Här passar Mikael Persbrandt på att stjäla en kyss av Lena Endre – får publiken att jubla av upphetsning

Lena Endre hyllades i tv-programmet Vilket liv! under söndagen. När skådespelarkollegan Mikael Persbrandt gästade scenen fick han och Endre en minst sagt oväntad uppmaning från programledaren Renée Nyberg.

De folkkära skådespelarna tog Nybergs ord på allvar och bjöd livepubliken på en rejäl uppvisning som de verkligen inte hade förväntat sig.

För tredje söndagen i rad hyllades en svensk kändis i TV4:s underhållningsprogram Vilket liv!. Programmet, som påminner om det klassiska Här är ditt liv, har tidigare gästats av komikern och skådespelaren Henrik Dorsin samt artisten Carola Häggkvist.

Denna gång var det den populära och älskade skådespelaren Lena Endre, 68, som skulle prisas.

Läs mer: Lena Endres ånger som mamma – stöttas av barnen efter starka erkännandet: ”Jag var hemsk”

I vanlig ordning var det flera andra inbjudna personer som fick komma och prata om Endre – både om skådespelaren och om personen Lena. Några som syntes i programmet var ex-partnern Thomas Hanzon, barnen Rosanna och Edvin Endre, maken Martin Wickström samt kollegorna Peter Dalle, Rolf Lassgård och Mikael Persbrandt.

Lena Endre
Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Den sistnämnde har spelat mot Lena Endre i hela nio olika filmer, bland annat Dag och natt samt Dödsdansen. Eftersom de är så vana att spela förälskade fick de svara på frågor om hur man egentligen gör för att få kärleken att se äkta ut på vita duken.

Renée Nyberg: ”Det är varmt här inne”

Både Persbrandt och Endre är överens om att det ”till 100 procent” handlar om att jobba med en bra motspelare.

Efter det svaret kom Renée Nyberg med en oväntad uppmaning till stjärnparet.

– Kan vi inte som avslutning få se er två se på varandra? Nu är jag regissör och säger: ”Varsågoda! Se vansinnigt förälskade ut i varandra”, säger hon.

Publiken började skratta, och plötsligt fick de bevittna en riktigt klassisk filmkyss. Jösses, vilket liv det blev i lokalen! Livepubliken blev helt till sig av upphetsning.

Läs mer: Rolf Lassgårds fina hyllning till Lena Endre – orden till kollegan får alla att smälta: ”Beroendeframkallande”

Lena Endre lutade sig fram för att kyssa Persbrandt. Han skrattade först till lite förvånat, sedan tog han sats och passade på att stjäla en kyss han också.

– Jag tror vi tar en paus, det är varmt här inne…, säger Renée Nyberg och flämtar efter andan innan programmet går till reklam.

Man kan lugnt säga att den intima och heta stunden fick upp temperaturen i lokalen.

Vilket härligt program Vilket liv! är. Det var superkul att se och höra alla som ville hylla Lena Endre. Tack för allt! Hoppas på ett nytt, spännande avsnitt nästa vecka.