Så är Helena Bergströms relation till Marie Göranzon i dag – efter känslosamma avskedet i TV4

Foto: TV4

Helena Bergström spelar advokat i SVT:s nya dramasatsning om The Pirate Bay.
Mellan inspelningarna tar hon gärna en middag med kollegan Marie Göranzon.
– Att sitta i samma soffa som Marie Göranzon, det önskar jag att alla skulle kunna få göra, säger Bergström till Nöjeslivet.

Den 8 november är det premiär för SVT:s nya dramaserie om The Pirate Bay – som i det tidiga 2000-talet spred film och musik gratis på internet. I en av huvudrollerna ser tittarna Helena Bergström som spelar advokat.

– Jag är så glad att vara en del av det här otroligt spännande projektet. Det är lite läskigt att gestalta en verklig person och att spela Monique Wadsted har varit en stor utmaning. Men tack vare ett gediget genomarbetat manus och en fantastiskt rolig och stöttande regi,  har det varit lustfyllt varje dag, säger Helena Bergström i ett uttalande.

Hion har varit en del av det svenska kulturlivet ända sedan sent 1970-tal när hon debuterade i tv-serien ”Hem, ljuva hem”. Där spelade hon med bland andra Svante ThuressonNils Eklund och Peter Harryson. Sitt stora publika genombrott kom sedan naturligtvis i och med den stora biosuccén ”Änglagård” år 1992. Två år dessförinnan hade hon också en stor roll i den närmast kultförklarade dansbandsfilmen ”Black Jack”.

Helena Bergström om vänskapen med Marie Göranzon

På senare tid har Bergström bland annat setts i biosuccéer som ”En underbar jävla jul” och ”Tårtgeneralen”. I den förstnämnda agerade hon även regissör och manusförfattare, en roll som blivit allt vanligare för den Teaterhögskoleutbildade Bergström.

TV4-tittarna fick dessutom lära känna henne via medverkan i ”Malou efter tio” – programmet som lades ner för två år sen. Bergström hade då medverkat lite då och då i den så kallade ”Perspektivpanelen” där hon samtalade med bland andra skådiskollegan Marie Göranzon.

– Jag tror att det här kommer att saknas så, så mycket, sade Bergström i TV4 i samband med programmets final.

När Nöjeslivet möter Bergström i samband med en pressdag på SVT inför ”The Pirate Bay”, berättar hon om förtjusningen över att få medverka i ”Perspektivpanelen”.

– Jag var bara inhoppare när någon var sjuk. Men att sitta i samma soffa som Marie Göranzon, det önskar jag att alla skulle kunna få göra! säger Bergström till Nöjeslivet.

Hon fortsätter med att hylla Göranzon:

– Snacka om att våga säga vad hon tycker och har energi!

– Det är klart att det nog är många som saknar den panelen. Men jag var inte ordinarie där, utan hoppade in ibland, och det var jättekul, säger Bergström.

Hur ser er relation ut i dag, är ni kompisar?

– Marie Göranzon och jag? Ja! Det är väldigt, väldigt. Vi käkade middag häromdan. Absolut, säger Helena Bergström.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version