Ilskan mot SVT efter Lasse Berghagens död – vännen Anders Wiklöf ordnar nu egen hyllning: ”Glömts bort lite för fort”

Det var i oktober förra året som vi nåddes av den tragiska nyheten om att Lasse Berghagen somnat in för gott.

Nu menar vännen och miljardären Anders Wiklöf att SVT gjort alldeles för lite för att hylla Lasse – själv anordnar han en gratiskonsert på Åland till minne av sin vän.

Den 19 oktober 2023 togs Lasse Berghagen från oss då han somnade in efter en kamp mot hjärtsjukdom och komplikationer efter en operation.

Han kommer för alltid bli ihågkommen som en mycket varm och mjuk person, vars enorma musikskatt för alltid kommer att bevaras i våra hjärtan.

Vännens kritik mot SVT

Lasse Berghagen hade många vänner i livet. En av dem var Anders Wiklöf, känd som Ålands rikaste man. Han har nyligen sagt till Expressen att han känner besvikelse över att SVT och andra medier inte hyllat Lasse ordentligt.

– Det finns både besvikelse och lite irritation där. Jag tycker ändå att det är anmärkningsvärt att SVT inte hyllar honom, säger Anders Wiklöf till Expressen och fortsätter:

– Kanske jag är lite känslig, eller hur ska jag säga. Men i vilket fall som helst så bör han hyllas och uppmärksammas. Nu tycker jag att han glömts bort lite för fort.

Lasse Berghagen med flera under Anders Wiklöfs födelsedagskonsert på Åland 2022. Foto: Pontus Höök/TT

Anordnar egen hyllningskonsert

Anders Wiklöf har som tradition att bjuda ålänningarna på en stor gratiskonsert när han fyller år den 25 juli. I år tänker han tillägna den konserten till Lasse, som ofta själv deltog på konserten. Bland årets inbokade artister finns Sanna Nielsen, Janne Schaffer, Lotta Engberg och Tomas Ledin – och många fler.

– Jag har bestämt att vi under årets stora gala ska hedra och uppmärksamma Lasse Berghagen. Det ska sjungas olika sånger, det ska vara teddybjörnar och barnkörer och allt, säger Wiklöf till Expressen. 

MARIEHAMN 2022-07-25 Lasse Berghagen under “25:e juli-konserten”. Ålandsmiljardären Anders Wiklöf fyller 76 och firar med en konsert. Programledarprofilerna Claes Elfsberg och Marianne Rundström är konfrencierer. Foto: Pontus Höök/TT

Vilket fint initiativ att bjuda in till en hyllningskonsert för Lasse!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev