Foto: TT/TV4

Så ska Lasse Berghagens minne hedras i allsången – dottern Malin bekräftar nyheten: ”Hoppas vi ses”

Nu är det klart – Lasse Berghagen ska hedras med en allsång i sommar.

– Hoppas vi ses där, skriver dottern Malin Berghagen på Instagram.

Allsång – till allsångskungen Lasse Berghagens ära. Den folkkäre artisten, poeten och programledaren somnade in den 19 oktober förra året, 78 år gammal.

Nu står det alltså klart att den tidigare allsångsledaren – Lasse gjorde Allsång på Skansen till en stor tittarsuccé i tio års tid mellan 1994–2003 – ska hyllas med just en allsång.

Det hela sker på en för artisten speciell plats: nämligen Svärdsjö.

Artikeln fortsätter under bilden.

Lasse Berghagens systerson på scen

På scen står artister som Shirley Clamp, Lisa Miskovsky, Bengan Jansson, Henrik Åberg – och Lasses systerson Mattias Berghagen som nyligen tagit klivet ut på scenen.

Efter den forne allsångsledarens bortgång berättade Mattias om sin relation till morbror Berghagen i en intervju med Strengnäs Tidning.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 050705 Viktoria Tolstoy och Lasse Berghagen i säsongens andra Allsång på Skansen i Stockholm. Foto: Henrik Montgomery/Pressens bild/TT
STOCKHOLM 050705 Viktoria Tolstoy och Lasse Berghagen i säsongens andra Allsång på Skansen i Stockholm. Foto: Henrik Montgomery/Pressens bild/TT

– Vi har haft gemensamt sommarställe så vi har alltid setts och firat midsommar och andra högtider. Jag har sett hur han kommit hem från turnéer och alltid följt honom så klart. Men vi har också fiskat mycket ihop i Härjedalen. Ibland när min morfar var med tog vi helikoptern dit då det var långt att gå. Det var perfekt för då fick vi med oss både vin och gitarren. Så kunde vi sitta på kvällarna och spela tillsammans. Det var fint, sade Mattias Berghagen till Strengnäs Tidning och fortsatte:

– Jag och ”Larsan” spelade och sjöng Teddybjörnen Fredriksson när min kusin Maria döpte sin dotter.

Allsång till Lasse Berghagens minne – då sker den

Mitt i sommaren – på lördagen den 6 juli klockan 16 – anordnas allsången till Lasse Berghagens minne vid den idylliska gammelgården i Svärdsjö.

– Allsångskonserten anordnas till minne av Lasse där kända svenska artister framför egna låtar men också tolkar Lasses visor där publiken får möjlighet att delta i allsång, skriver arrangören Kråkan kultur och teater.

Att allsången arrangeras i just Svärdsjö har sin förklaring i att Berghagen tillbringat mycket tid just här.

– Lasse har på många sätt bidragit till kulturen i Svärdsjö, på senare år minns vi särskilt den fullsatta ”Allsången” på Svärdsjö Gammelgård under fyra somrar och familjemusikalen ”Teddybjörnen Fredriksson och Jakten på Silverhåven” som spelades under pandemin, skriver arrangören.

När stjärnorna kliver ut på scenen den där lördageftermiddagen i juli blir det med Lasse i sina hjärtan.

– Tillsammans med artisterna som också var goda vänner med Lasse vill Svärdsjöbygden bevara och minnas den visskatt som Lasses lämnat efter sig.  Hela behållningen för konserten går till välgörande ändamål i Svärdsjöbygden!

Dela gärna vidare inlägget!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev