Irma Lehtosalos nya stora succé – firar framgången med sonen Markoolio: ”Jag fattar inte”

Foto: Christine Olsson/TT, Instagram/markoolio123

Irma Lehtosalo är omåttligt populär.

Med sin medverkan i tv-programmen ”Marko och Irma” samt ”Smartare än en femteklassare”, båda inspelade ihop med sonen ”Markoolio”, har hon tagit Sverige med storm.

Nu har hon målats upp som en av de personer som har störst inflytande på sociala medier i hela landet.

– Det är jätteroligt och jag fattar inte, säger hon i ”Nyhetsmorgon”.

Varje år sedan 2017 släpper Medieakademin en lista över de människor i Sverige som är störst och som har makten att påverka mest på sociala medier. ”Maktbarometern” har blivit en statussymbol för landets alla influencers.

När listan över årets makthavare publicerades under tisdagen kunde man bland annat se att humorgruppen JLC från Göteborg övertagit förstaplatsen från Joakim och Jonna Lundell, även kallade Familjen Lundell.

Läs mer: Irma hyllas stort efter förvandlingen – visar upp nya stilen i Smartare än en femteklassare: ”Oj”

Trea på listan över årets makthavare på sociala medier var det politiska partiet Sverigedemokraterna.

Foto: TV4

Utsedd till ”Årets raket”

Men årets riktigt stora överraskning var att Marko ”Markoolio” Lehtosalos mamma Irma, 68, bara under det senaste året har växt sig så pass stor att hon numera kan titulera sig ett högdjur både på Instagram och Tiktok.

På bara ett år har hon fått fler än 300 000 nya följare på de två nämnda plattformarna och hon har därmed passerat sin son i populäritet.

Som nykomling hoppar hon direkt in på tolfte plats över Sveriges mäktigaste personer på Instagram, och hamnar också på plats 58 på Tiktok. Detta trots att hon bara publicerat tio videos på plattformen under året.

Tack vare sin snabba framgång utsågs hon till ”Årets raket” av Medieakademin. Aldrig någonsin har en nykomling placerat sig så högt på Instagram-listan.

– Det är jätteroligt och jag fattar inte. Men det är roligt när folk kommer och hälsar och alla barn kommer och vill ha autograf, säger Irma när hon och ”Markoolio” medverkar i ”Nyhetsmorgon”.

”Folk tycker det är befriande”

Sonen har varit en etablerad artist, skådespelare och komiker sedan 90-talet. Ändå har han blivit omsprungen av ”morsan” på mindre än ett år.

– Jag har ju kämpat med mitt konto i ungefär tio år och på fyra-fem månader gick hon om mig i antal följare då på Instagram. Men det är väldigt kul. Hon har lite svårt att lägga in inlägg och text och sånt. Jag har sagt till henne att jag kommer inte påverka det på något sätt. Ta någon bild som du tycker är rolig och skriv en text till det så klistrar jag in det, berättar ”Markoolio”.

Läs mer: Irma Lehtosalo bryter tystnaden – nya beskedet om kärlekslivet: ”Hittat en pojkvän”

– Anledningen att det har exploderat så snabbt är att hon är filterlös. Vi tittar på det här fejset, det är inte sminkat. Jag tror att folk tycker att det är befriande med någon som inte lägger på något filter, fortsätter han.

”Markoolio” och Irma med i ”Nyhetsmorgon” i TV4. Foto: TV4

I slutet av samtalet i ”Nyhetsmorgon” avslöjar ”Markoolio” att det kommer en ny säsong av ”Marko och Irma”. De har precis blivit klara med inspelningen. Programmet kommer någon gång efter årsskiftet. Det finns inget färdigt datum i nuläget.

Stort grattis, Irma! Du är en riktig profil som gör dig superbra i tv-rutan. Även på sociala medier uppenbarligen.

Fortsätt att vara du! Ni är underbara i ”Marko och Irma”.

Exit mobile version