Jessica Almenäs rädsla – efter tuffa sjukdomskampen: ”Väldigt frustrerande”

jessica almenäs

Foto: Instagram/TV4

Hundratusentals personer världen över har drabbats hårt av coronapandemin.

För de som har tillfrisknat väntar en lång väg tillbaka och nu berättar tv-profilen Jessica Almenäs om tuffa hälsokampen.

”Lite rädd blir man ju också, man undrar ju hur det där skitviruset har påverkat kroppen egentligen”, skriver hon på Instagram.

Att återhämta sig efter att ha drabbats av sjukdom är en lång väg tillbaka till det liv som man hade förut.

Det är inte bara det fysiska som påverkas genom att man kanske inte orkar mer, ditt psykiska välmående kanske också får sig en törn av att ha legat isolerad länge från allt och alla.

Det vet inte minst alla hundratusentals människor världen över som insjuknat i coronaviruset.

Många har påverkats på olika sätt och blivit olika mycket sjuk av viruset, men oavsett hur kan vägen tillbaka till en god hälsa igen vara lång.

Det vet inte minst tv-profilen Jessica Almenäs.

Kampen efter att ha drabbats av corona

På sina sociala medier brukar den populära programledaren dela med sig av sina bästa träningingstips, men nu berättar hon istället om hur hon numera får kämpa för att orka lika mycket som förut.

I ett inlägg på Instagram beskriver hon hur hon drabbades av coronaviruset i slutet av förra året eller början på detta år.

”Jag har ju antikroppar och jag har nog inte pratat så mycket om det, men jag hade corona redan i december/januari. Tror jag blev smittad i Singapore (en JÄVLA tur att jag inte sprang det där maratonloppet när jag hade börjat hosta)”, skriver hon i inlägget och fortsätter:

Jessica Almenäs berättar om tuffa kampen. Foto: TV4/Youtube

”Var hur som helst sjuk ganska länge, 6-7 veckor med hosta, feber, huvudvärk, ont i kroppen, svårt att andas, noll lukt och smak. När jag väl blev ”frisk” tyckte jag det tog så lång tid att komma tillbaka, orka träna igen och så vidare”.

”Lite rädd blir man ju också”

Jessica Almenäs skriver vidare och berättar hur hon märkte att hon tappat mycket styrka sedan hon drabbades av corona.

”Blir andfådd vid minsta ansträngning, har mycket högre puls än innan när jag tränar, får nästan direkt mjölksyra och känns som lungkapaciteten är mindre på nåt sätt. Det är väldigt frustrerande. Lite rädd blir man ju också, man undrar ju hur det där skitviruset har påverkat kroppen egentligen”, skriver Jessica.

Följarnas stöttning

I slutet av inlägget frågar hon sina följare om de känner igen sig något i det som hon beskriver, och flera verkar ha upplevt precis samma saker som Jessica.

” Känner igen detta. Trötthet, svettningar av minsta lilla och snabbare andfådd tidigare. Kroppen har definitivt blivit påverkad av detta. Jag tränar i regel 4-5 dagar i veckan”, skriver en person.

” Absolut. Hög igenkänning. Min sköldkörtel verkar även den gått bananas o som grädde på moset verkar jag kastats in i klimakteriet”, skriver en annan person.

” Jag har bara haft störningar på menscykeln inte haft några känningar vid träning alls. Hade i och för sig en mkt mild variant av Corona i början av maj”, skriver en tredje person.

Hoppas att du snart känner dig helt återställd Jessica! Det är säkert många som känner igen sig i det du beskriver!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.

Exit mobile version