Jessica Anderssons hyllning till Berghagen – sjunger låten som Lasse älskade genom hela livet

Lasse Berghagen var hedersambassadör för Jontefonden. När stiftelsen arrangerade en julkonsert under helgen så framförde Jessica Andersson en av hans mest kända låtar – framför en känslosam publik.

I kväll fick jag också möjligheten att få visa min uppskattning för allt som Lasse var och stod för”, skriver Jessica Andersson på Instagram.

Den enormt folkkäre och älskade artisten, programledaren och skådespelaren Lasse Berghagen gick bort för en månad sedan.

Han hade problem med sitt hjärta en längre tid och hade svårt att återhämta sig efter en operation som han gjorde i september.

Läs mer: Malin Berghagens nya insikt om pappa Lasse – drömmen som aldrig besannades: ”Han ville vara…”

Torsdagen den 19 oktober, strax innan lunch, förkunnade Lasses familj att han hade somnat in på sjukhuset.

STOCKHOLM 20211021 Lasse Berghagen. Foto: Henrik Montgomery / TT
Fina Lasse Berghagen. Foto: Henrik Montgomery/TT

Under måndagen ska han begravas i Hedvig Eleonora kyrka på Östermalmstorg i Stockholm.

Jontefondens fina engagemang

Lasse Berghagen var hedersambassadör för Jontefonden, en stiftelse som samlar in pengar för att kunna stödja barn som behöver nya organ. Under söndagen hyllades han på en julkonsert som stiftelsen hade arrangerat på Clarion Hotel Post i Göteborg.

Jessica Andersson hyllar Jontefondens hedersambassadör Lasse Berghagen den 19 november under den julkonsert Jontefonden arrangerar för Sveriges sjukaste barn. Jessica kommer hedra Lasses minne i närvaro av Lasses dotter Maria Berghagen. Det kommer bli en speciell stund”, skrev Jontefonden på Instagram inför konserten.

Artisten Jessica Andersson, 50, vädrade också sina tankar inför den speciella spelningen.

Jag har stöttar Jontefonden sedan start och haft förmånen att få träffa många barn och föräldrar. Möten som verkligen berört mig. Att nu också få vara med och hylla Lasse under konserten, är också det hedersamt”, skrev hon.

Jessica Anderssons fina gest

Konserten visade sig bli en minnesvärd och vacker tillställning.

Jessica Andersson skrev ett Instagram-inlägg under söndagskvällen för att tacka publiken som kom på julkonserten och alla som bidrar till stiftelsen för deras engagemang.

Otroligt stolt över att jag i kväll fått hedra älskade Lasse Berghagen på Jontefondens fina julkonsert i Göteborg. Jag är stolt ambassadör för Jontefonden och i kväll fick jag också möjligheten att få visa min uppskattning för allt som Lasse var och stod för”, skriver hon.

GÖTEBORG 20180210 Jessica Andersson – Party Voice i deltävling 3 under repetionerna på Malmö Arena inför lördagens tredje deltävling i Melodifestivalen. Foto Johan Nilsson / TT
Jessica Andersson. Foto: Johan Nilsson/TT

För att hedra Lasses minne sjöng hon en av hans egna favoritlåtar, ”Teddybjörnen Fredriksson”. Du kan se en del av framträdandet HÄR, på Jessicas Instagram.

Visste ni att ”Teddybjörnen Fredriksson” var den första låten jag uppträdde med, på en talangtävling när jag var 11 år? Tack Jontefonden för att jag fick vara med och hylla en svensk ikon”, skriver hon.

Väldigt fint, vackert och värdigt. Det var ett fint avsked av Lasse.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev