Jon Henrik Fjällgrens besked: Ger sig in i politiken – här är hans löfte till folket

Foto: Wikimedia commons/TV4

Jon Henrik drabbades bland annat av panikångest under en period innan han deltog i schlagern förra gången, men nu mår artisten alltså bra! Sedan dess har han bland annat träffat sin kärlek Maret som fanns på plats under Let’s dance.

I en intervju med Nöjeslivet i slutet av förra året berättade Jon Henrik Fjällgren att han mår bra.

– Jag mår väldigt bra i dag. Jag känner att det hänt väldigt mycket i livet som gjort det till det bättre, och sen en sån här grej då. Att jag ska vara med igen, säger Jon Henrik Fjällgren och skiner upp.

Han hoppas att de som är i liknande situation som den han var i, kan lära sig av hans erfarenheter. I februari kvalar han i Melodifestivalen 2019 med sitt bidrag ”Norrsken” som handlar om just det.

– Det tror jag är jättemånga som kan. Just därför handlar låten mycket om det. Oavsett vad man gått igenom i livet tror jag inte man ska tänka för mycket på det, utan man ska sträva mot de drömmar och mål man har i livet. Allt man ber om, det får man. Tror jag. På ett eller annat sätt.

Jon Henrik Fjällgren om politiken

Samtidigt som han är aktuell i Melodifestivalen 2019 har han också nu gett sig in i politiken. Det berättar han i en stor intervju med programledaren Tilde de Paula i TV4:s nya eftermiddagsprogram ”Efter fem”.

– Jag jobbar ju för Samernas parti bland annat, för att stärka samernas rättigheter. Sen jobbar jag också inom globala målen, som det kallas för. Där vi också jobbar för mänskliga rättigheter, säger Jon Henrik till TV4:s ”Efter fem”.

Nu har han blivit ambassadör för de globala målen.

”Kan inte sitta hemma på rumpan”

– Jag har väl funnits där på kanten, lyssnat mycket på politik och inte velat blanda mig in riktigt. Men jag har haft tanken…hur jag hade velat att det skulle vara. Då tänkte jag att man kan ju inte sitta hemma på rumpan och tro att det blir förändring, utan man måste göra någonting själv också.

Han berättar också att han i somras fick upp ögonen för klimatförändringarna – i och med de många skogsbränderna som härjade i stora delar av landet.

– Man såg ju där att det var klimatförändringar.

Han beskriver samernas situation som ”inte så himla bra”. Samtidigt som han menar att det blivit bättre på vissa sätt, vill han stärka rättigheterna som urfolk.

– Nu är det ju i princip regeringen som bestämmer allting som vi gör. Jag vill öka självbestämmandet för samerna, säger Jon Henrik Fjällgren till TV4.

Se hela intervjun med Jon Henrik här:

[arve url=”https://www.tv4play.se/iframe/video/11961720″ /]

Dela gärna vidare för att önska Jon Henrik lycka till i Melodifestivalen 2019!

Exit mobile version