Foto: Instagram

Jonnie Irwin visste att han skulle dö – i hans sista ord till världen lämnades ett meddelande som ger rysningar

”En plats i solen”-profilen Jonnie Irwin avled i vintras efter sin kamp mot cancern.
I sin allra sista videohälsning lämnade han ett budskap som verkligen säger allt om vilken person han var.
– Må du vila i evig frid Jonnie. Du var så älskad och mycket beundrad, skriver en tittare.

Jonnie Irwin spred värme i tv-rutan i över 18 år när han hjälpte massor av familjer att hitta hem.

Programledaren berörde verkligen långt utanför Storbritanniens gränser med sina insatser i den drömska semesterserien ”En plats i solen”. Även i Sverige, där programmet just nu visas i Sjuan.

Samtidigt har tittarna de senaste åren kunnat följa Jonnies kamp mot cancern. Han och familjen berättade öppenhjärtigt i sociala medier och intervjuer om upp- och nedgångar.

Och sorgen var bottenlös när beskedet om tv-profilens bortgång nådde världen i vintras.

Irwin led av lungcancer. Han blev 50 år.

Artikeln fortsätter under bilden.

Han hade i flera olika intervjuer berättat öppet om sin kamp och hur han gick igenom tuffa behandlingar. Trots dåliga odds var tv-stjärnan vid gott mod och vägrade ge upp.

– Om jag bara lyssnade på den prognos jag ständigt får skulle jag ligga hoprullad och gråta mig till döds, har han sagt i podcasten ”Conversations” med Jane McLelland enligt Daily Mirror.

Efter beskedet om Irwins bortgång, tog Channel 4, som producerar ”En plats i solen”, beslutet att programledarens minne skulle hedras i kommande avsnitt.

En vecka senare visades avsnittet i Storbritannien, och där kunde tittarna se hur trebarnspappans minne hedrades. I början av programmet visades ett meddelande upp för tittarna – att avsnittet var dedikerat till Jonnies minne. Och i slutet, sedan eftertexterna ebbat ut, visades ett porträtt på Irwin och ett meddelande: ”till minne av Jonnie Irwin 1973-2024”, skriver Mirror.

Jonnies sista ord väcker känslor – renoverade hemmet dagar före sin död

Jonnie Irwin var också en mycket aktiv användare i sociala medier där han delade med sig av glimtar från sitt liv.

I det som kom att bli hans allra sista inlägg – en video på Instagram – kunde tittarna se hur han gick runt i hemmet för att inspektera de nya fönstren.

Dessa hade han då nyligen satt upp i familjens hem. Det blev hans allra sista hälsning till världen – bara dagar innan han avled. Videoklippet visar också på några av hans största egenskaper: generositeten, arbetsviljan, hur han satte familjen först, vänligheten… ja, listan kan göras lång.

Till klippet hade Jonnie skrivit:

– Jag var frestad att spraya de återstående fönstren, men efter att ha intervjuat någon som faktiskt vet vad de pratar om ändrade jag mina planer. Denna renovering har mer än någon annan varit en flytande process!

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Tittarnas starka känslor efter klippet: Slår en så hårt

Klippet har fått hundratals kommentarer med kärleksfulla kondoleanser. Det är tydligt att Jonnie väckt starka känslor genom åren. Många har kommenterat inlägget efter beskedet om Irwins bortgång.

– Älskar dig Jonnie. Gå och hitta en vacker villa i himlen, skriver en tittare i en kommentar till inlägget.

– Ahh det här slår en så hårt. Tänker på Johnnies fru och barn. Togs för tidigt, skriver en annan tittare.

– Må du vila i evig frid Jonnie. Du var så älskad och mycket beundrad. Mina tankar går till din älskade familj, skriver en tredje.

Jonnie lämnade efter sig hustrun Jessica och parets tre barn.

Artikeln fortsätter under bilden.

I en intervju med Hello Magazine berättade han om de svåra känslorna inför att lämna jordelivet medan barnen ännu är små.

– Det gör ont i mig att tänka att tvillingarna förmodligen inte kommer ihåg mig. Du hör folk säga: ’Jag kommer inte ihåg min pappa. Han dog när jag var så ung.’ Jag tänker på det och det krossar mitt hjärta eftersom det är vad jag är förutbestämd att vara, verkligen – en fotnot i deras liv. Så jag försöker ha monument över min kärlek till dem, sade han då, enligt Mirror.

Vila i frid, Jonnie. Vi saknar dig.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev