Karl Fredrik Gustafsson byter efternamn – bekräftar beslutet med kärleken Petter

Foto: TV4

Karl Fredrik och Petter har varit tillsammans i nästan ett decennium, och till hösten planerar de inte bara ett utan två bröllop för att föreviga sin kärlek. Samtidigt avslöjar Karl Fredrik att han snart kommer att bära ett nytt namn.

– Förmodligen kommer jag ta min mormors efternamn som är Bergfeldt medan Petter behåller Kjellén, säger han till Aftonbladet.

Sedan 2020 har tittarna kunnat få inspiration och tips om trädgårdsarbete och blommor i livsstilsprogrammet ”Karl Fredrik på Österlen”, med Karl Fredrik Gustafsson som karismatisk programledare.

Under tre säsonger har han bjudit in oss till sin idylliska och färgstarka trädgård i Eklaholm, men på senare tid har han varit påtagligt frånvarande.

Förra året meddelade TV4 att flera program skulle pausas, och ”Karl Fredrik på Österlen” var tyvärr ett av dem.

Karl Fredrik om kärleken med Petter Kjellén

Men tiden borta från tv-rutan har gett Karl-Fredrik mer tid att tillbringa med sin kärlek Petter, som även han har synts en del i programmet.

Det träffades för snart tio år sedan och i en intervju med Hemtrevligt berättade Karl-Fredrik om vikten av att ha Petter vid sin sida när programmet växte.

– Petters åsikter är jätteviktiga och men jag behöver hans stöttning och att han håller koll på en massa saker nu när verksamheten har blivit så stor. Utan Petter hade jag aldrig klarat det, sa Karl Fredrik Gustafsson.

Vidare förklarade trädgårdsprofilen att de fungerar bra – trots att de är så extremt olika som personer.

– Vi är ganska olika, vilket är jobbigt ibland, men det ger oss ett rikare liv. Vi kompletterar varandra. Petter är väldigt omtänksam och tillåtande. Och äventyrslysten. Kanske mer än jag, även om jag också kan skjuta från höften ibland. Jag gillar när han säger: Nu drar vi! Och så bara åker vi iväg. Vi älskar Frankrike och Italien och vi har varit i många fina östeuropeiska städer där vi gått på opera och ätit gott.

Karl Fredriks beslut med Petter – byter efternamn

För två år sedan förlovade sig även paret och båda har drömt om ett bröllop utomlands. Och det verkar som att det äntligen ska bli av. I höst flyger de blivande makarna ner till Frankrike för att ha sitt första bröllop.

– Vi kommer ha två bröllop. Det första blir i september i Loiredalen i Frankrike, det blir ett tredagarsbröllop på ett litet chateau där vi lärt känna ägarna. Då blir vi 60 personer. Den helgen är det exakt tio år sedan vi träffades, säger Karl Fredrik till Aftonbladet.

Veckan efter flyger de hem till Eklaholm där ännu ett bröllop väntar med familj och vänner.

För tidningen berättar Karl Fredrik att han efter det inte längre kommer att ha kvar sitt efternamn. Istället ska han ta sin mormors efternamn och kombinera det med Petters.

– Förmodligen kommer jag ta min mormors efternamn som är Bergfeldt medan Petter behåller Kjellén. Det blir nog Bergfeldt Kjellén eller Kjellén Bergfeldt och så försvinner Gustafsson.

Vad han väljer återstår att se, men Gustafsson ska åtminstone bort!

Ni är så fina Karl Fredrik och Petter, hoppas allt går bra med bröllopet.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version