Kenny Rogers dog när sönerna var 15 år

Kenny Rogers och tvillingsönerna Justin och Jordan 2015.

Wanda Miller och Kenny Rogers med sönerna Justin och Jordan in 2015. Foto: Getty

Kenny Rogers, den legendariska countryikonen, levde ett liv fyllt av berömmelse, rikedom och många relationer. Han var känd för sin vackra röst och sina hits.

På det privata planet gifte han sig flera gånger och blev far till fem barn, men det tog år innan han fann sin stora kärlek- en kärlek som varade fram till hans död vid 81 års ålder.

Under hela sitt liv var Rogers gift fem gånger. Trots att hans tidigare äktenskap misslyckades hävdade han alltid att han hade älskat var och en av sina fruar djupt vid tidpunkten för deras förbindelser.

Han medgav dock att musiken ofta prioriterades framför hans relationer. När Rogers reflekterade över sina tidigare äktenskap avslöjade han att musiken var hans ”älskarinna”, en passion som var så stark att den hindrade honom från att engagera sig fullt ut i sin familj.

”Min musik kom alltid först”, erkände Rogers och medgav att han älskade sina fruar och barn, men att hans karriärambitioner ofta drev in en kil mellan dem. Han tog på sig hela ansvaret för att hans äktenskap hade gått i kras och befriade sina tidigare partners från all skuld.

Rogers gifte sig för första gången vid 19 års ålder, då med Janice Gordon. Snart välkomnade de även en dotter, men äktenskapet tog slut bara två år senare. Rogers distanserade sig från sin dotter efter uppbrottet, vilket gjorde att Gordons andra make kunde ta på sig rollen som far.

Utan större dröjsmål gifte sig Rogers med sin andra fru, Jean Rogers, samma år som hans första äktenskap tog slut. Deras förhållande surnade dock snabbt till och de gick skilda vägar efter bara tre år.

Kenny Rogers kärleksliv

Rogers tredje äktenskap med Margo Anderson visade sig vara mer uthålligt och varade i över ett decennium. Under den tiden fick de sin första son, Kenny Jr. Men kraven från hans karriär och ständiga resande skapade spänningar och paret skilde sig så småningom.

År 1977 gifte sig Rogers med sin fjärde fru, skådespelerskan Marianne Gordon. Tillsammans fick de sonen Chris. Paret höll ihop i nästan två decennier, men när Rogers fyllde 50 år kände han återigen att karriären drog i honom, vilket ledde till att de separerade 1993.

Skilsmässan blev en av de dyraste i underhållningsbranschens historia och Gordon fick en förlikning på 60 miljoner dollar. Rogers kände ingen bitterhet och sa till Irish Independent ”Hon förtjänar varenda öre.” Han förklarade att han var tacksam för hennes orubbliga stöd, särskilt under en tid då hans karriär var på nedgång, och sa: ”Marianne förtjänade verkligen 60 miljoner dollar eftersom hon är en fantastisk tjej och vi hade ett perfekt äktenskap i 15 år.”

Fyra år efter uppbrottet från Gordon träffade Rogers Wanda Miller, som skulle bli hans femte och sista fru. Trots deras 28-åriga åldersskillnad blomstrade deras äktenskap. De fick tvillingsönerna Justin och Jordan, som gav Rogers en enorm glädje på äldre dagar. Rogers var först tveksam till att skaffa fler barn, men när han var i 60-årsåldern omfamnade han så småningom faderskapet: ”När jag fick veta att det var tvillingar blev jag överlycklig.”

Rogers band med Miller förblev starkt fram till hans död 2020. Trots utmaningarna med att bilda familj i hans ålder uppskattade han sin roll som far och make. Även efter hans bortgång hyllade Miller sin avlidne make och lovade att hedra hans minne och fortsätta att fira den kärlek de delade.

Kenny Rogers resa genom kärlek och äktenskap var fylld av upp- och nedgångar, men i slutändan fann han det djupa, varaktiga förhållande som han alltid hade sökt.

Vila i frid, Kenny Rogers. Tack för all fantastisk musik.

LÄS MER

Exit mobile version