Kikki Danielssons ärliga ord om hälsan – väljer att berätta efter alla år: ”Jag ljuger om…”

Kikki Danielsson, 70, är en av Sveriges mest omtalade artister. Hon har gjort karriär som dansbandssångerska och schlagerartist, och hon har några av våra mest älskade svenska hits på sin meritlista. Privat har hon dock kämpat hårt för att hålla sig ovanför vattenytan. I en ny intervju berättar om det dolda måendet, och skammen. 

I flera år har Kikki Danielsson varit måltavla för många kvällstidningar som velat sälja lösnummer på rubriker.

Mycket började i och med det missbruk som föddes ur en destruktiv relation som Kikki befann sig i för många år sedan. 

– Riktigt nerskitad har jag blivit. Bland det värsta är kolleger som använt mina tragedier till skrattobjekt i sina sketcher. Alkohol, reumatism, falukorvsberoende och allt vad det varit. Det är så respektlöst. Tanken är att få en chans att göra mig fri från alla falska rykten och strunt som skrivits i tidningar, säger Kikki Danielsson i en intervju med tidningen Amelia.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Missbrukade alkohol

Trots att Kikki Danielsson varit i rampljuset sedan hon var 20 år så har hon aktivt undvikit många intervjuer de senaste åren. Anledningen är alla de dåliga erfarenheter som skildrats på ett sätt som inte gjort henne rättvisa.

Bland annat har det påmint henne om åren med missbruk där hon enligt henne själv var nära på att tappa kontakten med sina barn. 

Nu släpper hon för första gången i sitt liv en självbiografi, som ska ge henne upprättelse. 

I boken ”Du vet ingenting om mig”, får Kikki berätta hur saker egentligen ligger till.  

Idag har hon byggt upp relationen med sina barn och barnbarn, och är fri från sitt alkoholmissbruk. 

Artikeln fortsätter längre ner

Kikki om skammen och skulden

Hon lever dock med reumatism som ställt till det för henne många gånger. Bland annat så har hon ramlat ner för sin trapp vid två tillfällen. 

Hon berättar att hon dagligen kämpar på för att inte gå under. 

– Jag tycker att jag hela tiden ljuger om hur jag mår. Intervjuer är jag livrädd för. Innan kan jag gråta i ren ilska eller ledsamhet. Har du en gång missbrukat alkohol är det en skam och skuld som aldrig går bort, speciellt inför barnen, säger Kikki Danielsson i intervjun med Amelia.

Kikki förtjänar upprättelse. Så starkt att berätta om sitt mående. Dela gärna med dig av stöttande ord i kommentarsfältet på Facebook.

Exit mobile version