Kikki Danielssons vägran på födelsedagen – som får alla att känna igen sig: ”Känns mer rättvist”

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Dag efter dag – men inte år efter år.
Det finns nämligen en detalj som Kikki Danielsson vägrar i dag på 69-årsdagen.
Och som får de allra flest att känna igen sig.

På måndagen den 10 maj fyller den folkkära artisten Kikki Danielsson 69 år! Detta är någonting som vi på Nöjeslivet tidigare uppmärksammat under dagen med en härlig tillbakablick på hennes långa och framgångsrika karriär.

På vår Facebook-sida har dessutom hundratals gratulationshälsningar kommit in till jubilaren från våra läsare som vill önska Danielsson en fin dag.

Nu berättar Kikki själv hur hon tänker tillbringa dagen.

Kikki Danielsson: ”Något jag vägrar”

Men det finns en speciell sak som hon vägrar dagen till ära – och som många andra också känner igen sig i.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Efter över ett års pandemi har de flesta av oss känt på hur det är att fylla år i coronatider. Så även Kikki Danielsson som fått ta emot massvis av grattishälsningar från vänner och fans under dagen via Facebook.

”Idag fyller jag visst år. Självklart ska mysa denna dag. Men något jag vägrar, är att lägga ytterligare 1 år till min ålder. Jag har ju inte använt det senaste 1,5 året, så därför står jag kvar vid samma ålder”, skriver den folkkära artisten skämtsamt på sin Facebook-sida.

Hon fortsätter:

”Känns mer rättvist. Nu blir det till att baka. Jag tackar redan nu för alla gratulationer som rasat in under natten å morgonen. Ser fram emot denna dag”.

Via seger i Melodifestivalen såväl 1982 och 1985 blev Kikki Danielsson som bekant en av de stora schlagerdrottningarna på 1980-talet. Vid det första tillfället hette bidraget som bekant ”Dag efter dag” och Kikki delade vinsten tillsammans med sin mångåriga vän och kollega Elisabeth Andreassen i gruppen Chips. Tre år senare var det dags igen – och den här gången stod Kikki på egna ben med klassikern ”Bra vibrationer” som vann Mellon och kom trea i Eurovision.

Och resten är som bekant historia. Kikki, som under åren också varit en del av dansbandet Wizex, har sålt drygt 3,5 miljoner skivor, fått 26 guldskivor och sex platinaskivor. Nyligen hintade hon också om att ny musik kan vara på väg vilket fick fansen att jubla.

I dag på måndagen den 10 maj fyller hon 69 år.

KARLSTAD 20180203 Kikki Danielsson på efterfesten på Elite Stadshotellet Karlstad efter lördagens första deltävling i Melodifestivalen 2018 i Löfbergs Arena. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Stort grattis på din dag, Kikki!

Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida och gratta denna härliga artist du också!

Exit mobile version