Lasse Berghagens sista ord till döttrarna Malin och Maria – känslosamma avskedet: ”Där jag är nu saknar jag er väldigt mycket”

Lasse Berghagens sista farväl spelades in en kort tid innan hans död. Under söndagskvällen sändes programmet på TV3 – legendaren samtalade med Mark Levengood om sitt liv i en dryg timme.

Bland annat skickade han en sista hälsning till sina döttrar Malin och Maria.

– Där jag är nu saknar jag er väldigt mycket, för ni har betytt otroligt mycket för mig, säger han i programmet.

Det är svårt att summera ett liv på en timme. När det dessutom handlar om någon som Lasse Berghagen, 78, är det ännu tuffare. Artisten, programledaren och skådespelaren hann med så mycket och gav så mycket till svenska folket.

Kort innan sin död spelade han och Mark Levengood, 59, in en dokumentär för TV3/Viaplay. Det fick namnet ”Sista ordet”.

Läs mer: Malin Berghagens nya besked – så hedrade familjen Lasses minne: ”Precis som pappa hade önskat”

De två pratade bland annat om Berghagens barndom, karriär och kärleks- och familjeliv. Även om någonting så svårt som döden – vad händer då? Vad händer med de som är kvar här på jorden?

Lasse Berghagen somnade in på sjukhuset torsdagen den 19 oktober, runt 11-tiden på förmiddagen. Han var sjuk en längre tid och hans kropp återhämtade sig aldrig ifrån den hjärtklaffsoperation han genomgick i september.

Lasse Berghagen i "Sista ordet". Foto: TV3/Viaplay
Lasse Berghagen i ”Sista ordet”. Foto: TV3/Viaplay

Känslosamma orden till döttrarna

Eftersom både han och hans familj visste att han inte hade lång tid kvar gick de med på att låta Lasse spela in ett sista farväl, till såväl familj och vänner som till alla hans fans.

I slutet av ”Sista ordet” var det då dags för den känslosamma finalen. Med gråten i halsen skulle han säga några väl valda, kärleksfulla ord till sina döttrar Malin, 57, och Maria, 47.

– Där jag är nu saknar jag er väldigt mycket, för ni har betytt otroligt mycket för mig. Man brukar säga i glädje och sorg men det har inte varit någon sorg utan enbart glädje. Så mycket kärlek, värme och omtanke. Jag älskar er verkligen av hela mitt hjärta, säger han i programmet.

”Bara att acceptera”

Att säga ”adjö” till sin älskade familj, och särskilt sina egna barn, är något av det svåraste han behövde göra i sitt liv. Det är inte konstigt att han själv blev väldigt berörd och tagen när han skulle förmedla de orden under en tv-inspelning.

– Jag tror att det var det jag tänkte på under livets gång att jag kände en sorg över att vi skulle skiljas någon gång. Och särskilt om vi skulle skiljas, vad jag anser, för tidigt. Att jag inte fick uppleva barnbarnens skolgång och se hur de gestaltar sig och blev. Men det är ju bara att acceptera, säger han.

Malin, Maria och Lasse Berghagen i "Vilket liv!". Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Malin, Maria och Lasse Berghagen i ”Vilket liv!”. Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Vi älskar och saknar dig, Lasse. Hoppas du har det bra där du är nu och att du ser ner på dina kära döttrar.

Så fint och känslosamt program.