Lasse Kronérs hjärtskärande ord om Ingvar Oldsberg – efter vännens bortgång

Foto: SVT/TT

Kollegor men också nära vänner.
Lasse Kronér sörjer Ingvar Oldsberg.
– Det finns ingen som lärt mig så mycket, säger han till P4 Göteborg.

Tv-legendaren Ingvar Oldsberg har gått ur tiden, 76 år gammal. Det meddelade den folkkäre programledarens anhöriga i ett uttalande på torsdagen. Han blev en av våra mest älskade profiler inom tv.

Från starten som sportjournalist, och sedan via underhållningsprogram som ”På spåret” och ”Bingolotto” där han nådde en miljonpublik. Han har bland annat fått ta emot hederpriset vid tv-galan Kristallen för sin långa gärning inom tv-mediet.

LÄS MER: Björn Hellbergs sorg efter Ingvar Oldsbergs bortgång

Oldsberg sörjs av anhöriga, vänner, tv-tittare och kollegor – och många vill uttrycka sin tacksamhet gentemot honom.

En av dessa är SVT-profilen Lasse Kronér. Han har mycket att tacka Oldsberg för i karriären.

– Jag kommer ihåg att han berättade om Lennart Hyland som sin mentor, som alltid ringde Ingvar och sa att, ”det var bra, det var mindre bra” och sen dess har man någon som vakar över en. Ingvar gjorde samma sak mot mig, säger Lasse Kronér till P4 Göteborg.

Han berättar att de hade tät kontakt under lång tid.

Foto: SVT

– Han ringde alltid efter att jag varit i tv-program eller vad jag än hade gjort egentligen på scen. Så ringde jag Ingvar och pratade om det. Jag fick sådär, ”vem fan ska jag ringa?” liksom. För mig är det en jätte, jätteförlust.

Kronér beskriver sin göteborgske vän som en stor inspirationskälla.

STOCKHOLM 20060911 Tv-priset Kristallen delades måndagen 11 september ut i Globen i Stockholm. Lasse Kronér och Ingvar Oldsberg anländer till galan. Foto: Henrik Montgomery/TT

När Kronér nåddes av beskedet om Oldsbergs bortgång höll han på och arbetade med den kommande säsongen av underhållningsprogrammet ”Doobidoo” – men fick avbryta.

– Det finns ingen som lärt mig så mycket som honom, och dessutom att vi alltid var så otroligt nära varandra. Det här var en människa som jag pratade med flera gånger i veckan, ständigt. Har gjort sen mitten på 1980-talet. Vi skulle sitta och jobba med ”Doobi” nu precis, men nu när det hände så klarade jag inte det, jag fick åka hem.

STOCKHOLM 20111109 Ingvar Oldsberg fotograferad i samband med TV4-programmet ”Slaget om Sverige”. Foto: Janerik Henriksson / TT

Tack för allt, Ingvar Oldsberg.

Exit mobile version