Lee Christiernssons enorma lycka – tilldelas prestigefyllt pris: ”Otroligt glad”

Lee Christiernsson

Foto: Instagram

Förra våren blev TV4-profilen ”Snickar-Björn” Lee, efter att ha kommit ut som transsexuell. Nu hyllas Lee genom att bli tilldelad ett ärofyllt pris.
”Igår blev jag otroligt stolt och glad”, skriver på profilen på sin Instagram.

Det var under våren 2022 som TV-snickaren Björn Christiernsson, även känd som ”Snickar-Björn” chockade det svenska folket genom att presentera sin nya identitet. Efter en tids frånvaro kom han ut som transsexuell och med ett nytt namn: Lee Christiernsson. Något som Lee berättade om i en intervju med QX.

– Plötsligt slog det mig bara, det var en insikt och en känsla som nästan var fysisk: Jag är transsexuell. Och jag vet vad jag måste göra, för att bli fri, för att rädda mitt liv – jag behöver komma ut. Det var som att jag fick ett extra liv där och då. ”Vad är det du inte fattat?” tänkte jag. All denna smärta jag gått igenom för att komma på det som mitt ex redan sagt till mig för flera år sen, hur korkad får man vara? Jag behöver komma ut och jag vill göra det här stolt, friskt och hälsosamt, berättade hon då för QX.

Lee Christiernssons nya besked om kärlekslivet

I samma intervju berättar även Lee om relationen till sin tidigare fru Karolina, som insåg att hennes man var transsexuell och som har visat sitt stöd för Lee under resans gång. Något som visas i dokumentären ”Att bli Lee”.

– Barnen idag upplever jag mår väldigt bra och vi har en fin relation allihopa. Det är påverkan utifrån som jag är orolig över, berättar Karolina i programmet.

Även om Lee har levt som singel sedan separationen från exfrun Karolina, kommer hon nu med ett nytt besked om kärlekslivet.

– Nej men det är torftigt. Men det beror ju på… Eller jag har ju inte varit öppen eller försökt ta tag i det. Men det kanske kommer här också till våren. De säger ju att vårsolen har magiska krafter, säger hon i en intervju med Hänt.

Foto: Instagram

Lee får ta emot ärofyllt pris – på internationella kvinnodagen

Nyligen hölls den årliga Riagalan, där TV-producenter belönas för sina insatser. Lee Christiernsson var en av de som fick ta emot pris på galan, då hon tilldelades ”Årets profil” för dokumentären ”Att bli Lee”.

Priset motiverades som följande:  ”Årets profil går till en person som släppte in hela svenska folket till sin innersta hemlighet. Med stort mod och öppenhet berättade hon om sin kamp att få vara sig själv och skapade förståelse som kan hjälpa andra i samma situation. Hon gav oss en stark påminnelse om kraften i att vara sann mot sig själv – oavsett vilka fördomar eller hinder som må finnas. Vi fick vara med på en resa full av känslor – resan att bli Lee.”, skriver Riagalan.

På Instagram delade Lee ett inlägg om sin stora lycka efter att ha blivit tilldelad priset.

Igår kväll blev jag otroligt glad! Fick ta emot pris för ÅRETS PROFIL på Riagalan, galan som premierar de som jobbar med och skapar all TV vi tittar på.
Producenter, projektledare, fotografer, manusförfattare med flera är de som kan få priser för sin profession.
”, skriver hon och fortsätter:


”Ett pris delas dock även ut till oss som står framför kameran, till någon som har lyckats göra intryck på dessa TV-människor, de som sett och hört det mesta av vad livet har att erbjuda. Att just få deras uppmärksamhet gjorde mig såklart extra glad och extra stolt!

Hon avslutar med att både tacka för priset och påminna sina följare om att fortsätta hylla kvinnor för att uppmärksamma internationella kvinnodagen.

Grattis Lee!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev



Exit mobile version