Leif GW Persson om frun Kim, otrohetsaffärerna och inviterna från andra kvinnor

Leif GW Persson om frun Kim, otrohetsaffärerna och inviterna från andra kvinnor

De flesta svenskar kräver en längre presentation än bara två bokstäver, men säger man ”GW” så vet alla vem man menar. Leif Gustav Willy Persson.

Kriminolog, författare, tv-personlighet och hela Sveriges mysfarbror.

Att leva sitt liv i rampljuset har givetvis sina fördelar, men även nackdelar när det kommer till privatlivet. Framför allt på kvinnofronten…

Med otroliga meriter inom flera branscher är Leif GW Persson förmodligen landets folkäraste polisprofessor.

Hans medverkan i tv-sammanhang för både SVT och TV4 har förvandlat hans namn till ett slagkraftigt varumärke som även konkurrerar sig in i vinbranschen likväl som i bokindustrin. 

Gifta i 20 år

Familjemässigt har det dock inte varit lika spikrakt. Leif GW är nu inne på sitt tredje äktenskap, denna gång med Kim Olsson som han gifte sig med 2003 men de träffades redan på mitten av 90-talet.

Efter 20 års äktenskap så finns ingen som har följt Leif GW:s resa på lika nära håll som Kim Olsson. Bland annat räddade Kim livet på Leif 2004.

– Ja, jag fick ju en blodpropp när jag hade somnat och det märkte hon. Det var knäpptyst inifrån mitt sovrum i stället för mina vanliga snarkningar och då blev Kim livrädd. Där låg jag och kippade som en fisk. Hon började försöka slå liv i mig samtidigt som hon ringde på hjälp. Hade jag varit ensam hemma då hade jag dött, har Leif tidigare sagt till Expressen.

Bild: Janerik Henriksson/TT

Kvinnoaffärerna

När Leif och Kim träffades, på ett vernissage, så var Leif där med en annan kvinna. Det hela löste sig bra till slut och alla tre är vänner idag.

Men det har inte alltid varit lika enkelt med kvinnor för Leif. Att vara ung och framgångsrik gjorde det snårigt att vara med en och samma kvinna.

– Jag ljuger väldigt lite i dag, men det var jag ju framstående på under den tiden då jag höll på med en massa vänsterprassel. Så småningom blev det ganska svettigt. Sådant har jag slutat med, både vänsterprasslandet och därmed de därav betingade lögnerna. Det var ett bekräftelsebehov om man så vill. Men det är nog väldigt vanligt bland karlar som det går bra för, som har makt. Det hanterade jag dåligt. Sedan har jag försökt ställa till rätta i den mån det har gått, har Leif sagt till Expressen.

Lyckan med Kim

Med Kim har det inte heller gått helt enkelt, speciellt inte i början av relationen då andra kvinnor gärna närmade sig professorn.

– I början när vi dejtade och satt och åt middag, då kunde det komma fram paranta damer och böja sig framåt med den här djupa urringningen och säga ”hej…”. Då satt jag ändå där, har Kim Olsson berättat för Aftonbladet.

Kim har även lämnat Leif inte mindre än tre gånger.

– Jag är ju knepig att vara med. Om jag är på gott humör pratar jag oavbrutet. När jag inte är på gott humör eller har en massa annat omkring mig kan jag hålla käften i tre månader och det är ganska besvärligt att leva med en sådan. Kim är en jäkligt bra människa, har Leif sagt till Expressen.

Bild: Fredrik Sandberg/TT

Idag lever dock paret lyckligt och tar hand om varandra.

Vad fint att man kan växa som människa! Tryck nu på DELA-knappen för att hylla Leif GW Persson!