Leif GW Perssons kamp för hälsan – sysslan hustrun Kim måste hjälpa profilen med: ”Det är svårt”

En tuff kamp på hemmaplan.
Nu bekräftar Leif GW Persson utmaningen med sysslan i hemmet.
– Det är svårt, säger han i Nyhetsmorgon.

Leif GW Persson, 78, är helt klart en av Sveriges mest folkkära tv-profiler – och har så varit i många, många år.

Kriminologen, som också är prisad författare, har gjort gästspel i tv-rutan ända sedan åtminstone 1980-talet då han gav en klassisk intervju i SVT:s ”Måndagsbörsen” med programledaren Jonas Hallberg.

Minns ni hur det såg ut då?

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Sen dess har det runnit massor av vatten under broarna. Vid den tiden hade han gett ut debutromanen ”Grisfesten” – en bok som än i dag är en av hans mest kända. Senare skulle även ”Profitörerna” och ”Samhällsbärarna” komplettera trilogin.

GW har i tv-rutan hunnit med 12 år som brottsexpert i TV3:s ”Efterlyst” och även åtta år i SVT:s ”Veckans brott”.

Numer är han sedan ett par år återkommande gästexpert i Nyhetsmorgons tv-studio. GW brukar gästa TV4-programmet ett par gånger i veckan, vilket är mycket uppskattat av tittarna. Ingen är ju som GW.

GW klar för Sveriges mästerkock

Med sitt eget finurliga och underfundiga sätt ger han sina kommentarer om dagsaktuella men också historiska händelser från den kriminella världen.

I onsdags slog sig GW ner i Nyhetsmorgons studio för ett samtal med programledarna Anders Pihlblad och Maria Forsblom.

De började då att prata mat – och GW avslöjade att han ska medverka i kommande säsongen av amatörkocktävlingen ”Sveriges mästerkock”. Men inte som kock …

– I går var jag en sån där extrainkallad domare i Sveriges mästerkock. Vi åt vilt och det var väldigt bra. Jag smälter fortfarande all god mat som jag proppat i mig, säger Leif GW Persson i Nyhetsmorgon.

Samtidigt gav han ett tråkigt besked vad gäller den egna hälsan – som går ut över hans egen matlagning.

Leif GW:s kamp – har svårt att stå upp

Den folkkäre författaren har nämligen problem med att stå upp när han ska tillaga måltider.

– Fast det är svårt att laga mat när man inte kan stå va, vilket jag har svårt med numer. Då får du sitta och laga mat med stekpannan i ögonhöjd, sade GW i Nyhetsmorgon.

Hyllningen till hustrun Kim

Om GW vill undvika utmaningen att sitta ner och laga mat krävs att han får hjälp med sysslan i hemmet, kanske från sin älskade hustru Kim som han lever med sen många år.

Han har i en intervju med Icakuriren kallat henne för ”en gåva från livet som han inte gjort sig förtjänt av”.

– Min hustru Kim är en alldeles utmärkt kvinna, säger GW.

STOCKHOLM 20230822 Kim Olsson och Leif GW Persson anländer till Albert Bonniers Förlag och Wahlström & Widstrands traditionsenliga förlagsfest på Nedre Manilla på Djurgården i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg/TT
STOCKHOLM 20230822 Kim Olsson och Leif GW Persson anländer till Albert Bonniers Förlag och Wahlström & Widstrands traditionsenliga förlagsfest på Nedre Manilla på Djurgården i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Vi önskar dig allt gott, GW!