Leif GW Perssons nya ord om framtiden på TV4 – därför vägrar han pensionen: ”Egentligen borde jag…”

Leif GW Persson. Foto: TT/TV4

Leif GW Persson. Foto: TT/TV4

Leif GW Persson är tveklöst Sveriges mest folkkära kriminolog och genom många år har han gett sina expertanalyser i tv-rutan.

Nu berättar han om den tacksamhet han känner inför sitt uppdrag i TV4 – och därför vill han inte pensionera sig ännu.

Leif GW Persson, 78, är utan tvivel en av våra mest folkkära och kända profiler.

Han har genom åren gjort sig känd som kriminolog, författare, vinproducent, tv-profil – bland mycket annat.

Det är framför allt som tv-profil som Leif GW kommit att bli känd för den breda publiken. I flera olika program i olika kanaler har han agerat expert med sin stora kompetens inom kriminologi.

Foto: TV4

Mellan åren 1998 till 2010 syntes Leif till i ”Efterlyst” i TV3, där han kommenterade aktuella brott.

Därefter följde en tid inom SVT där han var med på ”Veckans brott” mellan åren 2010 till 2018 tillsammans med Camilla Kvartoft.

2018 lämnade han dock SVT för att istället börja på TV4. Där har vi bland annat sett honom i ”Brottsjournalen” tillsammans med Jenny Strömstedt. Sedan ett tag tillbaka så är Leif GW även en återkommande gäst i Nyhetsmorgon, där han gör det som han gör allra bäst – ge sina expertanalyser om brottsfall.

Leif GW Persson om jobbet på TV4

Och det verkar som att Leif trivs bra på TV4. Trots att han passerat pensionsåldern för längesedan så vill han inte pensionera sig än.

I ett inlägg på Instagram beskriver han sin tacksamhet och lyckan över att fortfarande få vara med och arbeta på TV4.

Ännu en dag på jobbet och om drygt en månad fyller jag 79 år. Egentligen borde jag ju ha gått i pension för tolv år sedan – vilket jag också gjorde om det är polisen vi talar om – men eftersom jag gillar att jobba så envisas jag sedan länge vid att klamra mig fast vid det enda uppdrag som jag numera har kvar.

Nyhetsmorgon onsdag och söndag där jag kan ge mina synpunkter på alla mänskliga gräsligheter som inträffat under veckan som gått. Det är en stor lycka att ha en arbetsgivare med den överseende inställningen mot en gammal man. Till detta mina arbetskamrater. Hälften så gamla som jag, de talar vänligt, högt och tydligt till mig, och så fort tillfälle ges så får jag också äta den goda mat som en av dem lagar till. Som anställd är jag en lycklig man.
Leif GW, 79 år.

Vad härligt att du håller igång fortfarande Leif! Hoppas att vi får se dig i rutan under många år till framöver!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version