Linus Wahlgren bryter tystnaden – efter pappa Hans Wahlgrens död

Linus Wahlgren är den yngsta av Christina Schollin och Hans Wahlgrens barn.

Nu öppnar han upp om tankarna efter pappa Hans bortgång.

Linus Wahlgren, 47, har sedan han var liten stått på scener och haft en brinnande passion för sång och teater – inte helt olikt de flesta andra medlemmar ur familjen Wahlgren.

Han är yngst av syskonen Peter, Pernilla och Niclas Wahlgren, men det har aldrig stoppat honom från att ta plats på teaterscenerna.

Som barn fick Linus en hit med låten ”Jag är en astronaut”, sedan dess fortsatte framgångarna inom kultursfären.

Genom åren har vi sett Linus i bland annat ”Rederiet”, ”Solsidan” och ”Hundtricket”. Och på senare tid har han varit aktuell med bland annat musikalen ”Lazarus” och den 2 augusti har han filmpremiär med rysaren ”Gudstjänst”, där han har både huvudrollen och står som producent.

Linus ord om pappa Hans

Nyligen intervjuades Linus Wahlgren av Expressen, där han fick frågor om tankarna och känslorna efter pappa Hans Wahlgrens död.

– Ja, jag är pappas grabb, och han har påverkat mig genom hela livet i alla lägen i hur jag vill vara, säger Linus till Expressen.

Han förklarar att han aldrig varit troende, men att något hände när Hans gick bort.

– Jag har aldrig varit bibeltroende. Men särskilt efter min pappa, efter att ha kommit så nära döden, så tror jag att det finns någonting i alla fall, säger Linus till tidningen och fortsätter:

– Det är svårt att förklara om man inte suttit och hållit någon i handen som tar sitt sista andetag. Men jag upplevde tydligt att det inte bara tog slut där och då. Det hände någonting med min pappas själ kände jag. Sen om det var Gud som tog emot honom eller om hans själ bara gick upp i universum, det vet jag inte.

Linus berättar även hur Hans bortgång påverkat honom själv.

– Det är nog lite för tidigt att säga. Jag hade ingen dödsångest innan heller, men nu känner jag mig rätt trygg i att det kommer bli bra när jag själv går bort.

Vila i frid Hans.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev