Linus Wahlgren om löneförhandlingen med systern Pernilla

Linus Wahlgren berättar om löneförhandlingen med syster Pernilla.
Detta kommer fram i intervjun med Carina Bergfeldt i SVT.

Linus Wahlgren är en del i den stora Wahlgren-familjen och har genom åren valt att gå sin egen väg. I dag är han främst känd som en firad stjärna på musikalscenen. Tittarna har också sett honom i massvis av filmer och tv-serier.

I vår är han högaktuell med David Bowie-musikalen ”Lazarus” med start i mitten på februari på Göta Lejon i Stockholm.

På fredagkvällen gästar han Carina Bergfeldts talkshow i SVT – och får då bland annat frågan om hur det gick till om han löneförhandlade med systern Pernilla Wahlgren. Detta då han fick hoppa in i Pernillas föreställning med kort varsel.

– När din syster var en man kort på sin föreställning så tog du över och hoppade in. Var det hon som du fick löneförhandla med då, för hon var den som tekniskt sett fick betala din lön då eller, i den produktionen? säger Carina Bergfeldt.

Linus Wahlgren förklarar, med glimten i ögat:

– Ja, det kändes knappt ens i hennes plånbok. Det är det som skiljer mellan oss. Hon pratar väldigt mycket om hennes privatliv, jag gör inte det. Men det skiljer också enormt mycket pengar därför, säger han och river ner skratt från publiken i studion.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: SVT

Då fick Linus Wahlgren hämta Per Andersson från krogen

I programmet får han också frågan om hur han är som pappa till äldsta dottern, som fyllt 18. Linus Wahlgren berättar att han inte är orolig för dottern vad gäller uteliv.

Men en gång när hon ringde drog han först efter andan – innan han insåg att samtalet från krogen handlade om någon helt annat. Nämligen skådespelaren Per Andersson.

– Nej, hon är väldigt lugn. Jag har inte fått hämta hem henne från fester, hon har inte ringt och legat utslagen. Däremot, apropå Per… Jag hänger ut honom här men det får han ta. Hon ringde mig för inte så längesen, mitt i natten. Då tänkte jag, ”shit, nu har nåt hänt”. ”Hej pappa, det är Linn. Jag är på det här stället och Per kom precis in och står och dansar på bordet. Du får komma och hämta honom”, säger Linus Wahlgren och får hela studion att skratta.

Linus och Per är kollegor och vänner sedan länge. 2017 stod de på scen tillsammans i hyllade musikalen ”The book of mormon” på Chinateatern i Stockholm.

Carina Bergfeldts talkshow sänds på fredag klockan 21.00 i SVT1 och SVT Play.

Vad tycker du om programmet? Skriv gärna en kommentar.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev