Louise Hoffstens nya tunga hälsobesked – kan inte gå längre: ”Jag försöker leva…”

Louise Hoffsten har under snart halva sitt liv kämpat mot sjukdomen MS.

Nu ger hon ett nytt besked om den försämrade hälsan.

Louise Hoffsten, 58, är sångaren, musikern och kompositören som tidigt i livet började lyssna på amerikansk blues- och rockartister. Det är kanske inte så konstigt då hennes pappa, Gunnar Hoffsten, själv var musiker och dessutom hade två skivbutiker hemma i Linköping.

Innan Louise slog igenom som artist så sjöng hon i mängder av olika band. 1993 fick hon sitt stora genombrott med albumet Rythm & Blonde. Samma år vann hon både en Grammis och Rockbjörnen för bästa svenska kvinnliga artist.

Framgångarna i karriären fortsatte därifrån bara uppåt för stjärnan. Men när pandemin slog till så behövde Lousie hitta andra vägar för att försörja sig. Hon började därför att erbjuda lektioner i munspel till folk som vill lära sig.

 Det var en kompis som tyckte att jag skulle göra det. Det har faktiskt varit helt fantastiskt. När jag inte har kunnat spela, då har publiken kommit till mig istället, har Hoffsten tidigare sagt till Nöjeslivet.

Louise lär nu ut svenska för nyanlända flyktingar genom musiken. Tillsammans med gruppen Singers in Solidarity with Palestine så ska hon även uppträda vid Riksdagens öppnande nu i september.

Försämrade tillståndet

När Louise var endast 30 år gammal så fick hon diagnosen MS (multipel skleros), som hon levt med i många år nu. En gång per år får hon cellgiftsbehandling på sjukhus.

– Hälsan är som den är. Jag kämpar på. Jag har massor med hjälpmedel, som flera olika typer av rullstolar och elrullstolar. Dessutom har jag ett stort trygghetsnät, säger Louise Hoffsten i en intervju med Hänt.

Louise berättar även för Hänt att henne tillstånd har försämrats den senaste tiden.

– Jag kan inte gå alls faktiskt längre. Tidigare hade jag käpp men nu har jag blivit sämre. Det är så här med den här sjukdomen, det går upp och ner. Nu går det bara ner. Men man måste lära sig att acceptera det.

Trots den obotliga sjukdomen så håller Louise ändå lågan uppe.

– Det är vad det är. Jag försöker leva mitt liv ändå, säger hon till Hänt.

Vi tänker på dig Louise!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev