Louise Hoffsten om relationen till maken – insikten efter alla år tillsammans: ”Nu får vi fan skärpa oss”

Louise Hoffsten är en av våra största och mest folkkära sångare och musiker.

Hon slog igenom på allvar under 90-talet och har sedan dess fortsatt att leverera sin fantastiska musik.

Men under livet har hon mötts av svåra motgångar. Först en skilsmässa och därefter kom diagnosen.

Louise Hoffsten, 58, är sångaren, musikern och kompositören som tidigt i livet började lyssna på amerikansk blues- och rockartister. Det är kanske inte så konstigt då hennes pappa, Gunnar Hoffsten, själv var musiker och dessutom hade två skivbutiker hemma i Linköping.

Innan Louise slog igenom som artist så sjöng hon i mängder av olika band. 1993 fick hon sitt stora genombrott med albumet Rythm & Blonde. Samma år vann hon både en Grammis och Rockbjörnen för bästa svenska kvinnliga artist.

Framgångarna i karriären har därefter bara fortsatt för stjärnan.

Louise Hoffsten
Louise Hoffsten. Foto: TV4

Svåra skilsmässan och sjukdomen

Strax efter att framgångarna tog fart kring mitten av 90-talet så möttes Louise av ett bittert besked. Hennes numera ex-man hade träffat en annan.

– Min man, jag var ju gift då, lämnade mig. Det var fruktansvärt. För mig fanns inte det här med skilsmässa i mitt liv. Att just bli utbytt var det mest förnedrande jag varit med om, det mest smärtsamma jag varit med om, berättade Louise när hon medverkade i ”Stjärnorna på slottet”.

Skilsmässan tog mycket hårt på artisten och kort därefter så blev hon diagnostiserad med ”multipel skleros” (MS). Till en början så trodde Louise att symptomen berodde på hennes brustna hjärta.

Träffade nya kärleken

Louise gav inte upp hoppet om kärleken och för över 20 år sedan så träffade hon sin nuvarande man – skådespelaren Dan Bratt, 67. Tillsammans har de sonen Adrian, 20. Louise har dessutom sönerna Truls och Elliot sedan tidigare.

Tillsammans med Dan är Louise lycklig och deras relation är stark.

Och det är inte bara Louise som har kämpat med sjukdom i sitt liv. Även Dan har tidigare kämpat mot cancer.

Louise kärleksknep med maken

Sedan 2003 har har Louise Hoffsten och Dan Bratt varit gifta. Och de finns ett särskilt knep som de tar till när relationen skaver, som ju alla relationer kan göra ibland.

– Ja, så är det när man är tillsammans. Det är klart att det går upp och ner. Självklart. Men det slutar alltid med att vi säger: ”Nu får vi fan skärpa oss”. Vi har så mycket som vi måste vara rädda om. Kärleken är ett ständigt arbete – från att man vaknar på morgonen tills att man går och lägger sig. Bara för att du är gift så betyder det inte att ”nu kommer det vara för evigt”. Nej, det är ett hårt arbete. Men det är ett kul arbete också – för det mesta, säger Louise Hoffsten till Hänt.

Louise Hoffsten och maken Dan Bratt
Louise Hoffsten och maken Dan Bratt. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Vilket fantastiskt fint par ni är! Vi önskar er alla lycka i framtiden!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev