Madeleine Westins pik till kollegorna på SVT – hon anser att meteorologerna på TV4 gör jobbet lite bättre

Sedan över 30 år tillbaka har Madeleine Westin varit meteorolog på TV4.

Men hon har även bakgrund inom det militära, samt inom SVT – nu har hon riktat några pikar till branschkollegorna i grannkanalen.

Madeleine Westin, 58, bor tillsammans med sambon Claes på en gård söder om Stockholm. De vuxna barnen Matilda samt tvillingarna William och Oliver är alla utflugna, detsamma gäller för bonusbarnen Theo och Oscar.

Madeleine började sin bana som meteorolog inom Försvarsmakten, där hon jobbade i många år innan hon fick frågan om att börja som väderpresentatör på SVT.

Men 1993 fick hon möjligheten att börja som meteorolog på den då relativt nystartade kanalen TV4. Och där har hon nu varit i över 30 års tid, även om hon tidvis haft planer på att byta jobb.

– Det har väl alla någon gång. Men sedan var det nog min dotter som sade till mig att ”men mamma, du har ju världens bästa jobb!”. Och jag har nog banne mig världens bästa jobb! Så nu vill man ju vara kvar där till slutet, säger Madeleine till Hänt.

Väder-Maddes pik till SVT

Och det märks verkligen att hon trivs bra på TV4. Det är också tydligt att hon föredrar den kommersiella kanalen framför sin gamla arbetsgivare SVT.

Till Hänt passar hon på att ge lite pikar till branschkollegorna på SVT. Madeleine menar att TV4 gör vädersändningarna lite bättre helt enkelt.

– …Nu ger jag lite gliringar här, haha! Men jag tror att vi har lite mer glimten i ögat. Det gnistrar lite mer om oss, tror jag faktiskt. Vi är ju väldigt måna om att tittarna vill hänga med oss, säger Madeleine till Hänt och fortsätter:

– De är ju proffsiga, det är inget snack om saken. Men det slår lite mer gnistor om oss på TV4. Vi tar ut svängarna. Det handlar om färger, om tonen och tilltalet liksom. Vi är lite mer färgstarka på något sätt.

Madeleine Westin
Foto: TV4

Det är alltid så härligt att se dig i rutan Madde! Otroligt att det redan gått 30 år sedan du började på TV4!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev