Foto: Instagram

Väder-Maddes knep med kärleken Claes – så håller de lågan uppe efter alla år: ”Ganska duktiga på att…”

TV4:s rekordmeteorolog Madeleine Westin kilar stadigt med sambon Claes.
Nu avslöjar hon deras klockrena kärleksknep.
– Det är bra, säger tittarfavoriten till Femina.

Slå upp ordet ”tv-meteorolog” i en ordbok och chansen är stor att du får upp en bild på… ja, förstås, Jon Pohlman – men också Madeleine Westin.

TV4-profilen är en av landets mest rutinerade meteorologer – och är dessutom inte sen med att bjuda tittarna på sitt varma leende i rutan.

Hennes framgångsrika tv-karriär startade i början på 1990-talet och under åren har hon växt ut till en riktig tittarfavorit. För ett par år sen slog hon till och med rekord som den nu aktiva tv-meteorolog som varit med längst i tv – bara en sån sak!

Vad de flesta tittare kanske inte vet är dock att ”Väder-Madde”, som Huddingetjejen ofta kommit att kallas på grund av sitt arbete, faktiskt har en bakgrund inom det marina och militära.

Innan hon slog igenom och blev en omtyckt tv-profil, tjänstgjorde Madde nämligen inom Marinen. Hon tjänstgjorde också som Försvarsmeteorolog i Flygvapnet. Dessutom har hon som forskare deltagit i en nordpolsexpedition.

Artikeln fortsätter under bilden.

Karriären som meteorolog i tv tog fart på SVT innan hon bytte till TV4. Där har hon bland annat blivit ett uppskattat inslag i Nyhetsmorgon där Madde ofta berättar om hur vädret väntas bli i alla delar av landet. Westin ingår dessutom i kanalens vetenskapsredaktion.

Hon har också varit sommarpratare i radions P1.

Utanför tv-rutan lever Madde tillsammans med sin älskade sambo Claes. De träffades faktiskt för första gången redan under konfirmationslägret i tidiga tonåren. Därefter skildes de åt innan de, runt 30 år senare, blev ett par.

Nu har de varit ett par i 15 år!

– När vi nu träffades på nytt, då han jobbade som chef på Sjöpolisen och jag skulle göra ett tv-inslag, hade vi båda skilt oss och levt själva ett tag. Både Claes och jag hade hunnit landa efter våra respektive separationer och vi visste båda vad vi ville och inte ville. Vi kände att antingen satsar vi fullt ut och bygger ut huset i Gamla Enskede, som vi då bodde i, så att alla barn får var sitt rum eller så lägger vi ner allt. Eftersom allt kändes så rätt valde vi att satsa för fullt, har Madeleine Westin tidigare berättat för Hemmets journal.

Så håller Väder-Madde och kärleken lågan uppe

Dessutom är paret duktiga på att hålla lågan uppe.

Nu berättar Väder-Madde hur paret gör för att vårda relationen. De hittar på aktiviteter – stora som små – till vardags.

– Det är bra. Vi är ganska duktiga på att göra små utflykter i vardagen! Det behöver inte vara mer än att man tar med en termos kaffe ut i skogen, eller att man åker på en dagsutflykt ihop. Ibland går vi på spa, men det är inte så ofta, säger Westin till Femina.

Vi önskar er allt gott, Madde och Claes!

Och tack Madde, för alla dina år i rutan!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev