Magnus Carlsson i tårar efter oväntade hälsningen i direktsändning

Magnus Carlsson har en stor supporterskara.

Men även hyllade artister har sina idoler.

Och när Carlsson gästade Nyhetsmorgon fick han mitt under sändningen en speciell hälsning.

 

Magnus Carlsson firar 25 år som artist. I helgen var han inbjuden till Nyhetsmorgon för att prata om sin nya jubileumsshow – ”Från Barbados till gamla stan”.

Samtalet kommer snart in på vad han själv har för musikaliska förebilder.

– När jag var två år gammal fick jag mitt första kassettband av mina föräldrar. Och det var ju de här fyra i ABBA. Så ABBA är mina husgudar och har alltid varit. Jag älskar dem och de väckte mitt musikintresse, säger Magnus Carlsson i programmet.

Överraskas med hälsning från idolen

Programledaren Maria Forsblom avslöjar då att han fått en hälsning från en speciell person. I ett inslag dyker då plötsligt ABBA-medlemmen Björn Ulvaeus upp – i morgonrock.

– Hej Magnus. Här sitter jag i mitt hotellrum och ska just äta frukost. Och vad jag förstår så är du just nu med i ett tv-program som jag tyvärr inte kan se för jag befinner mig i London, säger Björn Ulvaeus och fortsätter:

– Men jag vill ändå skicka en liten hälsning och önska dig lycka till med din kommande föreställning. Och sjung nu riktigt vackert denna arla morgonstund.

Magnus Carlsson om ABBA: Mina stöttepelare

Magnus Carlsson blir märkbart rörd av hälsningen.

– Ja, där sket sig det sminket kan man säga, säger han med tårar i ögonen.

Maria Forsblom tycker det är fint att en så pass folkkär person som Magnus Carlsson fortfarande ser upp till sina idoler.

– Det är klart, det där är mina stöttepelare i hela mitt musikintresse. Gud, det här kommer ta en stund, säger en tagen Carlsson.

Magnus Carlsson kan se tillbaka på 25 framgångsrika år. Han har bland annat varit med i Melodifestivalen åtta gånger, där han varit på prispallen hela fyra gånger. Men inför årets Mello valde han att tacka nej, trots att han blivit erbjuden låtar från SVT.

– Jag fick inte den magkänsla som jag alltid har fått genom alla år på mina låtar, så då är det livsfarligt. Nej, då hoppar jag över. Jag hade två låtar som jag kände att dem där skulle kunna bli riktigt bra. Men nu får jag använda dem på andra håll men inte i Melodifestivalen, sa han i en intervju med Aftonbladet om beslutet.

Vilket fint ögonblick! Dela gärna artikeln om du tycker Magnus förtjänar allt det bästa!