Foto: TV4/TV4

Nya beskedet om Lasse Berghagen – Malins gripande ord vid sjukbädden: ”Kramar pappas hand”

Lasse Berghagen har under senaste tiden varit inlagd på sjukhus och kämpat med hälsan. I ett nytt inlägg på sin blogg skriver nu dottern Malin Berghagen några gripande ord om situationen.

Det var i somras som den folkkära artisten Lasse Berghagen tvingades uppsöka sjukvård till följd av hälsobekymmer.

Snart visade det sig att det grundade sig i problem med hjärtat, som han tidigare opererat, och att han skulle behöva genomgå en ny operation.

Malin och Lasse Berghagen i "Vilket liv!". Foto: TV4
Malin och Lasse Berghagen i ”Vilket liv!”. Foto: TV4

Efter detta uppstod komplikationer som ledde till att Lasse låg nedsövd under en tid.

– Det är stabilt, men kritiskt. Herr Berghagen tickar på åt rätt håll, men vi har ingen aning om hur det går när han väl väcks. När man vaknar blir det återigen en belastning på hjärtat. Vi tar allt dag för dag, minut för minut. Även om det går åt rätt håll är vi fullt medvetna om att det fortfarande är en kritisk situation för pappa. Vad som helst kan hända. Det får inte uppstå komplikationer, det ska istället ticka på som det gör nu, sade dottern Malin Berghagen då till Aftonbladet.

Malin Berghagens nya ord om Lasse

Idag är Lasse vaken, och Malin uppdaterar sin blogg om läget emellanåt.

I ett nytt inlägg har hon skrivit om tankarna kring alla de hemskheter som pågår runtom i världen, och att hon upplever att livet känns skört.

”Själv sitter jag och håller min pappa i handen. Alldeles strax på väg till Masesgården för att jobba. Jag tittar ut genom fönstret och ser den blå himlen. Hösten vibrerar i både luften och i färgerna på träden. Jag tänker på mina barn och alla de platser de befinner sig på. Hoppas att de inte låter livets trista vardag ta för mycket av deras tid utan att de kan fånga dagen ändå,” skriver hon bland annat.

”Tänker på raderna i Lalehs låt”

I samma inlägg delar hon med sig av sin stora tacksamhet till familjen, och passar på att lägga in några fina rader från Lalehs låt En stund på jorden:

”Jag bestämmer mig för att älska livet. Vara tacksam för allt jag upplevt och fortsätta uppleva ,se naturen och se platser. Lära mig nya saker och umgås med vänner. Min älskade familj. För vi har den här stunden på jorden. Och jag vill vara nära…. jag kramar pappas hand och tänker på raderna i Lalehs låt:

Jag vann över bergen
Jag delade på havet
Jag var den starkaste av oss
Men den svagaste ändå
Jag fick hålla dig i handen
När du fick lämna dina drömmar
Och försonas sen med tiden
Jag fick se dig tacka livet
Trots allt (nu kan vi säga)
Nu kan vi säga
Att vi har varit på jorden

Säga jag var där
Hur underbart var det
Underbart var inte det
Jag var nära jag var nära
Jag var nära jag var där.”

Alla styrkekramar till familjen! Vi hoppas du mår bättre snart, Lasse!