Malin Berghagens ilska – ryter ifrån efter upptäckten på promenaden: ”Idioter”

Foto: Youtube/TT

Vilket kaos!
Malin Berghagen gjorde någonting åt saken.
Nu hyllas hon för sin insats – och för att hon säger ifrån.

Det är så ledsamt att se. Nedskräpningen på våra gator och torg kan verkligen få humöret att svikta.

Så även för författaren, yogainstruktören och skådespelaren Malin Berghagen, 55. När hon var ute på en promenad på fredagen möttes hon av en hemsk syn, som hon nu berättar om på Instagram.

Malin förklarar att hon har en särskilt viktig strävan i livet: att inte skada. Detta fick henne att agera när hon fick syn på den deprimerande synen – en parkbänk full av skräp och plast.

”Ett av mina mål är att låta det vackra jag kämpar för bli mitt fundament så det inte bara gäller när det kommer till mig själv, min familj eller när det passar mig. OFF THE MAT innebär att du är en yogi inte bara på mattan utan låter det genomsyrar allt du gör. Att det alltid finns en strävan ” att inte skada”, skriver hon på sin Instagram.

STOCKHOLM 20121129 Malin Berghagen, skådespelare och författare. Foto: Janerik Henriksson / TT

På Instagram visar hon upp hur det såg ut intill parkbänken där det också fanns en soptunna.

”Gick förbi det här nyss. Jag såg det. Jag gick förbi det och jag hade alla klassiska tankar i huvudet ”Idioter! Vad hände med håll Sverige rent? Det är inte mitt jobb”, skriver hon.

Berghagen beskriver sedan att hon intalade sig själv att vända tillbaka – för att plocka upp skräpet ur naturen. Efteråt tog hon fram sin flaska med handsprit för att tvätta rent händerna.

”Jag vände och gick tillbaka och plockade upp det. Och när vi nu har handsprit i handväskan och överallt där vi går finns egentligen inte den ursäkten heller. Att jag skulle få bakterier eller Corona alltså. Ja ja … man kämpar på med fundamentet”, skriver hon.

Malin Berghagen hyllas efter sitt agerande: ”Bra tänkt”

Malin Berghagen hyllas nu av följarna för sitt agerande – dels att hon säger ifrån, dels att hon gjorde någonting åt saken. Flera stämmer också in i kritiken mot nedskräpningen.

”Bra tänkt. Men synd att folk skräpar ner”, skriver en av Malins följare i en kommentar till hennes inlägg.

”Yes! Nu fick du mig att hajja till. Eftersträvansvärt”, skriver en annan följare.

Flera andra följare berättar om liknande upplevelser.

”Bra, jag plockar varje gång jag går ut, nytt skräp hela tiden, kan inte längre bara gå förbi men jag tar inte fimparna och de gör ju mest skada”, skriver en följare.

”Jag plockar också. Jag vill leva i en värld där vi är rädda om vår jord”, skriver en annan.

”Har ingen hund längre men brukar ha en hundbajspåse med mig. Perfekt att lägga skräp i”, skriver en tredje.

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida.

Exit mobile version