Marie Göranzons lämnade aldrig Lars Ambles sida – trots skilsmässan

Lars Amble och Marie Göranzon tittar på varandra.

Foto: Olle Lindeborg/TT, Leif R Jansson/TT

För många år sedan var Marie Göranzon gift med sin skolkamrat Lars Amble. Trots att deras äktenskap tog slut och de båda gick vidare, förblev deras band starkt genom livet.

När Lars kämpade mot cancer och hans hälsa försämrades, såg Marie till att vara vid hans sida när han behövde det som mest.

– Han var aldrig ensam, har Marie Göranzon berättat för Expressen.

Marie Göranzon och Lars Amble möttes på teaterskolan, där deras gemensamma passion för skådespeleri förde dem samman. Kärleken slog snabbt rot, och de gifte sig när Marie var 21 och Lars 23. Samma år som de blev makar föddes deras dotter, Lolo Amble, som idag är dramatiker och journalist.

Deras äktenskap varade i åtta år, men trots skilsmässan förblev de nära vänner. 

Marie Göranzon lämnade aldrig Lars Ambles sida

Lars fann kärleken igen och levde resten av sitt liv med hustrun Gunborg Amble-Naess. När Lars blev sjuk i njurcancer var det Gunborg som fanns vid hans sida genom hela kampen, men även Marie stöttade honom under hans sista tid.

När Lars blev inlagd på sjukhus åkte både Marie och hennes make Jonas dit för att vara med honom.

– Janne var där i går och även hans dotter. Jag var där i förrgår. Vi tog liksom en var sin dag allihop. Och det var jätteskönt att vi gjorde det och jättefint tror jag att han kände det att han hade oss omkring sig hela tiden. Han var aldrig ensam, berättade Göranzon för Expressen efter att han hade somnat in.

LÄS MER:
* Så är Helena Bergströms relation till Marie Göranzon i dag – efter känslosamma avskedet i TV4

Lars, som hade kämpat med sjukdomen i flera år, försämrades plötsligt.

– Han var ganska pigg ändå. Det kom som en liten chock för oss faktiskt. Han var ju talbar hela tiden och pratade om allt möjligt och skrattade. Och han fyllde ju år den tionde augusti då hade vi lite födelsedag med honom och det var jättekul med gamla minnen och sådant. De sista timmarna gick fort, säger Göranzon.

Lars Amble och Marie Göranzon var nära vänner

Efter hans död öppnade Marie upp om sorgen i en intervju med Aftonbladet. Hon beskrev Lars som en av sina närmaste vänner.

– Han var min förra man och kollega och far till min dotter Lolo. Han var en av mina allra bästa vänner.

Hon mindes särskilt hur Lars gav henne möjligheter i yrkeslivet.

– Vi jobbade väldigt mycket tillsammans och han gav mig mycket chanser. Som när han resolut tog mig från Dramaten till Maxim-teatern där jag sen spelade komedi i tre fyra år, förklarade Marie för tidningen och fortsatte:

LÄS MER:
* Marie Göranzons önskan inför döden: ”Mina dagböcker kommer aldrig publiceras”

– Det är ett väldigt stort hål efter honom, han var en mycket nära vän och en väldigt professionell yrkesmänniska som det inte finns så många kvar av längre. Idag är det mycket flum i stället. Jag kommer verkligen att sakna honom.

Alltid saknad, men absolut aldrig glömd, Lars Amble.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version