Foto: TV4/TT

Marie Göranzons tunga besked om Jan Malmsjö – svåra insikten i relationen efter alla år

Marie Göranzon och Jan Malmsjö har varit gifta i 50 år.
Nu berättar hon om deras förändring i relationen.
– Han är lite dement, men klarar sig och kan svara på tilltal, säger hon till Corren.

Marie Göranzon överraskades stort när hon under inledningen av 2024 belönades med Guldbaggens hederspris på Cirkus i Stockholm.

För sin långa karriär inom teatern, film och tv hyllades Göranzon med stående ovationer.

– Jag kan inte tacka någon speciell, det skulle ta hela kvällen. Men jag kan tacka livet för att jag har fått vara med, sa hon i sitt tacktal.

Sedan 1974 är Göranzon gift med skådespelarkollegan Jan Malmsjö. Även han – som i många år läste nyårsdikten på Skansen – har under årens lopp prisats många gånger.

Stjärnparet har levt ihop i över 50 år, och på senare tid har åldern tagit ut sin rätt vad gäller en del av deras förehavanden, berättar Marie. Malmsjö fyllde tidigare i år 92, och Göranzon firar sin 82-årsdag i oktober.

Marie Göranzon
Foto: TV4

– Sista två åren har blivit annorlunda men mycket finns kvar. Jag menar, värmen mellan oss, hela den erfarenhet vi har av varandra, våra barn, barnbarn. Men det vi gör i det vardagliga livet ser ju annorlunda ut, sade Marie Göranzon i TV4:s ”Malou möter” för en tid sedan.

I en intervju med lokaltidningen Corren förklarar hon nu att hälsan inte är på topp hos maken.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 2023-02-03 Jan Malmsjö och Marie Göranzon anländer till Lasse Lönndahls begravning i S:t Matteus Kyrka. Foto: Caisa Rasmussen/TT
STOCKHOLM 2023-02-03 Jan Malmsjö och Marie Göranzon anländer till Lasse Lönndahls begravning i S:t Matteus Kyrka. Foto: Caisa Rasmussen/TT

– Nu är han ju jättegammal. När jag ser honom sitta där när jag kommer hem så tänker jag ”jamen det är ju han, det är ju han”. Jag älskar honom lika mycket. Men jag tycker det är väldigt jobbigt att det har gått så fort. Det är ju inte samma man som det var, men det är samma människa, säger Göranzon till Corren, som är hemstaden Linköpings stora lokaltidning.

Skådespelaren berättar att deras vardag har förändrats.

– Han är ju hemma med mig och jag sköter allting. Han är väldigt väldigt snäll. Han är lite dement, men klarar sig och kan svara på tilltal. Men det stora problemet är att han inte äter när jag inte är bredvid. En macka kan han ta. Sedan går han två dagar i veckan på dagverksamhet där han sjunger för kärringarna. Det tror jag han tycker är kul, säger Göranzon till Corren.

Vi önskar er allt gott, Marie och Jan!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev