Marie Richardson om insikten med Jakob Eklund – efter att ha gästat Strömstedts

Skådespelerskan Marie Richardson och Jakob Eklund har inte bara varit gifta på film, de har även lyckats med konsten att hålla ihop i 35 år, trots yrken som prövar svartsjukan. 

Nu berättar högaktuella Marie om insikten paret fick genom att ställa upp i “Tillsammans med Strömstedts”, efter alla år tillsammans. 

Marie Richardson, 62, är högaktuell med den romantiska komedin “Tisdagsklubben”, som handlar om kärlek, vänskap och matlagning. 

Hemma hos henne är det maken Jakob Eklund som lagar mat den största delen av tiden, vilket Marie avslöjar i en intervju med Aftonbladet. 

Foto: Anders Wiklund/TT

Spelar gifta i Johan Falk-filmerna

Paret har varit tillsammans i 35 år, och även om relationen varit uppmärksammad av media så har den aldrig varit skandalomsusad. 

Marie och Jakob träffades på scenskolan på 1980-talet. Under flera år arbetade de tillsammans under inspelningarna av Johan Falk-filmerna, där de spelade gifta paret Johan Falk och Helen Falk. 

Insikten efter ”Tillsammans med Strömstedts”

Att kombinera jobb och privatliv var inga problem för Marie och Jakob, vilket de berättade om när de gästade i “Tillsammans med Strömstedts”, 2018. 

Deras medverkan där var av stor betydelse för paret, vilket Marie berättar för Aftonbladet.

– Vi har sagt i alla år att vi borde komma iväg på parterapi. Vi gick till Strömstedts i stället, säger Marie Richardsson till Aftonbladet

Hon fortsätter:

– Det fanns säkert de som tyckte att ”ska man sälja ut sin relation på det sättet?”. Men är det något som är roligt att prata om med kloka människor så är det väl hur det är att leva ihop, att vara ett team, att ha samma jobb. Vi skulle aldrig bjuda hem några för att bara visa upp vårt hem, men kan gärna visa upp våra känslor.

Foto: TV4

Marie Richardson om svartsjukan

I nya filmen “Tisdagsklubben”, som Marie är aktuell med, uppstår en del spänning mellan henne och skådespelarkollegan Peter Stormare.

Läs mer: Peter Stormares ilska mot svenskarnas beteende under pandemin: ”Alla bara tänker jag, jag, jag”

Att spela intimt med andra är dock inte heller något som påverkat relationen med maken Jakob. 

– Vi har aldrig haft några svartsjukeproblem när det gäller sådant, någon av oss. Jakob är skitbra, han har blick för vilka jag passar ihop med. Ibland bollar vi namn på skoj. Han tyckte det bara var roligt med Björn och Peter, säger Marie till Aftonbladet.