Mariettes gripande ord om kampen efter förlossningen – stöttas efter beskedet: ”Ingen ska behöva känna så”

Det var för ett par veckor sedan som den folkkära artisten Mariette berättade den stora nyheten.

Hon och kärleken hade välkomnat en liten pojke och glädjen var total.

Men nu berättar stjärnan om kampen efter förlossningen.

”Pressen som jag trodde inte skulle röra mig i ryggen blev plötsligt min verklighet och jag ringde mamma med tårar rinnandes från mina kinder och försökte få fram mellan hulkningarna att det inte fungerade…”, skriver hon på Instagram.

Det var den 13 november som Mariette avslöjade den stora nyheten.

På sin Instagram skrev artisten att hon och kärleken äntligen blivit föräldrar.

Bara en vecka innan hade nämligen Mariette och kärleken gift sig, och deras lilla son ville inte vänta allt för länge med att göra entré efter kärlekslyckan.

”I måndags ville han ut till sina mammor”, skrev hon då på sin Instagram efter förlossningen.

Det dröjde inte länge förrän lyckoönskningarna vällde in till paret.

“Åh Välkommen till världen. Stort grattis!!!”, skrev Sanna Nielsen

“Men herregud så gulligt och vackert och roligt!”, skrev Jenny Strömstedt. 

Tiden efter förlossningen

Lyckan var enorm för paret, och en tid senare delade Mariette med sig av sina egna erfarenheter från förlossningen.

Hon berättade då att hon inte alls var förberedd på hur kroppen skulle reagera med alla hormoner.

– Ingen förberedde mig på den hormon-chock som skulle välkomna mig med en käftsmäll några dagar efter lillkillen kommit till världen. Jag var en desperat lejonmamma som behövde skydda mitt barn från andra rovdjur.. fast i detta fall var rovdjuret min fru. Jag hade önskat att det pratades mer om det hormonella som händer i kroppen efter en förlossning. Det hade hjälpt mig (och Bell) om jag var mer förberedd och jag tror det är fler där ute som känt/känner samma, skrev hon då.

Först en tid senare kom nästa besked.

Då avslöjade Mariette att hon och hustrun tagit ett beslut kring vad den lille pojken skulle få heta.

Och hans storasyster fick förstås vara med och bestämma vad det skulle bli.

”Disa tyckte han såg ut som en Dante första gången hon såg honom och vi höll med… välkommen till familjen Dante”, meddelade stjärnan då.

Mariettes ord om kampen

Nu har det gått en tid sedan sonens födelse och Mariette har flitigt delat med sig av livet som nybliven mamma.

Men det har också varit jobbigt.

På sin Instagram skriver artisten att hon kämpat med att amma, och skriver starkt om frustrationen.

”Innan jag blev mamma tyckte jag synd om de kvinnor som kände pressen med amning och trodde själv inte att det skulle påverka mig om det inte fungerade. Men väl på BB med hormoner som spökade i hjärnan fick jag panik när det inte gick min väg. Bröst som stenar, morfinsprutor i benet och sjuksystrar som förgäves använde hela sin tyngd på mina bröst i hopp om att hjälpa mig…”, skriver hon och fortsätter:

”Pressen som jag trodde inte skulle röra mig i ryggen blev plötsligt min verklighet och jag ringde mamma med tårar rinnandes från mina kinder och försökte få fram mellan hulkningarna att det inte fungerade… Jag vill bara säga till er som kämpat, kämpar eller helt enkelt inte vill kämpa med amningen – det är ok. Att vara en fin och kärleksfull mamma sitter inte i brösten”, skriver hon och avslutar:

”Det viktigaste vi har är kärleken och så länge det inte är någon brist på den – så finns det ingenting att oroa sig över”.

Och hennes starka ord träffar många i hjärtat.

Stöttas efter starka orden

Flera hyllar nu artisten för hennes ord om kampen, och skriver själva att de känner igen sig i det hon beskriver.

”Har gjort bägge delar och inget är bättre el sämre. Kärlek, trygghet och en famn är allt”, skriver Charlotte Perrelli.

”Precis så käraste”, skriver Sarah Dawn Finer.

”Jag har jobbat tio år på BB och jag hade mitt egna lilla ordspråk som lyder så här: Hellre en glad flaskmamma än en ledsen ammamamma. Bebisen är också extremt lyhörd för hur mamman mår i amningen och funkar det inte så gör det inte. Har tusen och åter tusen amningar i mina händer.,många fungerande men också dom som inte funkade av olika anledningar. Och hur man matar är inte av vikt utan att barnet får mat. Så bröst eller flaska…….båda lika ok”, skriver en följare.

”Huvudsaken är att barnen får mat… sen genom amning eller flaska har ju ingen betydelse. Däremot kärlek och närhet…. Och det kan barnen få genom båda sätten!”, skriver en annan.

”Skriver helt under på de. Kämpade i 6 veckor men efter ALLA tänkbara komplikationer valde jag att byta till flaska och helt plötsligt såg jag min dotter, hon log mot mig och vi kunde njuta av varandra. Otroligt jobbigt där och då men nät matningen helt plötsligt bara var mysig och helt utan smärta kunde jag äntligen börja njuta av min bebis. Kärlek och anknytning sitter då rakt inte i brösten”, skriver en tredje.

”Alla kvinnor ska få göra som de vill. Att känna den där pressen från samhället och sjukvården gör det aldrig lättare. Det du skriver är helt rätt. .Bebisen får samma trygghet av att ge flaska som bröstet. Ingen ska behöva känna så”, skriver en fjärde.

Så starka ord Mariette och det är säkerligen många där ute som känner igen sig i det du beskriver. All vår kärlek till dig och alla starka mammor där ute!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.