Markus Granseth i Let’s Dance: Programledare, ålder, partner, jobb

Let’s Dance är ett av de i särklass mest populära tv-programmen hos svenska folket, och det visas på bästa sändningstid. En av de som tävlar i årets omgång är Markus Granseth, en person som många känner igen utan att riktigt veta varför. 

Om du precis som många andra är nyfikna på den färgsprakande Markus ska du fortsätta läsa. Här är allt vi vet om Markus Granseth. 

Markus Granseth är en svensk programledare, skådespelare och producent, född i Alingsås. Markus syns regelbundet i tv-rutan då han ofta leder barnprogram i SVT. 

Markus Granseth ålder

Markus Granseth är 39 år gammal. Han är född den 17 februari 1983. 

Varför är Markus Granseth känd? 

De som tittat på barnprogram på SVT de senaste åren känner garanterat igen Markus Granseth. Han har bland annat programlett Bolibompa, Morgonshowen och Kvällsshowen. Han har även varit en av programledarna i SVT:s Sommarlov

Programledarna för årets Sommar i SVT. Från vänster: Angelika Prick, Ida On, Markus Granseth, Dante Zia och Alex Hermansson Sommarskuggan. Foto Fredrik Sandberg / TT

Markus kan också kännas igen från Lilla Sportspegeln, Familjen Rysberg, Bakom Kulisserna och som reporter för Vasaloppet. Markus syns även i filmen Cornelis som handlar om låtskrivaren Cornelis Vreeswijks liv. 

De som troget tittat på julkalendern i SVT de senaste tre åren kan inte heller ha undgått Markus. Mellan åren 2019 och 2021 var det Markus som öppnade varje lucka i samband med avsnittet. 

Markus arbetar också en hel del med manus för olika tv-program. Han har en egen hemsida där han lägger upp info om sina uppdrag och jobb. 

Markus Granseth i Let’s Dance 

I februari avslöjades det att Bolibompa-profilen skulle snöra på sig dansskorna för att tävla i Let’s Dance 2022.

LÄS MER: Markus Granseths tårar – efter Marie Mandelmanns ord i Let’s dance-kulisserna: ”Vem gör så?”

Halvvägs in i säsongen har han lyckats hålla sig kvar varje fredag, och till sin hjälp han han professionella dansaren Cecilia Ehrling, som vunnit Let’s Dance flera gånger. Bland annat med brottaren Martin Lidberg

LÄS MER: Därför var Marie Mandelmann tillbaka hos Gustav på gården – mitt i Let’s dance

Markus Granseth fru

2008, när Markus var 25 år, gifte han sig med Elisabeth Granseth. Paret är nu inne på sitt 14:e år som gifta.

Markus är en glädjespridare som lever efter filosofin “Man slutar inte leka för att man blir gammal, man blir gammal för att man slutar leka”. Ett ordspråk han lyfter på sin Instagram.

LÄS MER: Let’s Dance: Romanser och skandaler genom åren

Exit mobile version