Mästerkock-Helena försvann när kameran slocknande – nya bilden får folk att reagera: ”Kunde varit…”

Hobbykocken Helena Ekman gjorde ett starkt avtryck när hon tävlade i Sveriges Mästerkock förra året. Med sin färgglada personlighet och starka energi blev hon “Mästerkocks-Helena” med hela folket, men efter att hon åkte ut i semifinalen har hon inte synts till i tv. En ny bild på Instagram väcker dock stor uppmärksamhet. 

Sveriges Mästerkock 2021 serverade flera folkkära profiler som tidigare varit doldisar. Vann gjorde unge Adam Thulin, blott 22 år gammal. Han bjöds dock på hårt motstånd av Jimmy Guo och Helena Ekman. 

”Mycket elaka saker”

Den sistnämnda blev genom sin medverkan en omtalad profil i media, som både fått ris och ros. 

Helena Ekman i Sveriges Mästerkock 2021. Foto: TV4

Medan många hyllade Helena i sociala medier var det flera som gick hårt åt hennes energiska och “högljudda” personlighet. Vid ett tillfälle drevs motståndaren Jimmy Guo till att ta Mästerkockskollegan i försvar. För Hänt beskrev han Helena som en väldigt snäll person. 

– Det har varit ganska mycket elaka saker som jag inte tycker att hon rår för riktigt och det tycker jag är elakt av publiken. För hon är jättesnäll, sa Jimmy Guo då. 

LÄS MER: ”Mästerkock”-Jimmys ärliga ord om Helenas beteende – efter att kamerorna slocknat: ”Hon är otroligt…”

Det gör Mästerkock-Helena nu

Helena kom långt i tävlingen och knep en tredje plats. Men efter det har hon legat lågt med matlagning i kommersiella sammanhang. 

Anledningen kan bland annat vara att Helena till vardags är VD för ett företag, samtidigt ägnar hon en hel del tid åt golfspelande och aktiviteter som rör hennes sommelier-kunsakper. 

Nyligen kunde Mästerkock-fans dock glädjas åt att Helena dök upp vid spisen offentligt igen. Inte helt väntat tillsammans med folkkära Lotta Lundren. 

I dagarna befann sig de två profilerna tillsammans i köpcentrumet Westfield Täby Centrum, där Helena skulle bjuda på kroppkakor med kantareller och hallonmousse till efterätt. 

“Tack för fint jobb Helena 🙌🏽 Kroppkakorna såg så goda ut, ska testa o laga hår hemma”.

“Ni kunde varit systrar”, lyder en av kommentarerna på Instagram. 

Håller ni med?

Exit mobile version