Mat-Tina Nordströms nya jobb – det ska kändiskocken göra nu: ”Något jag tänkt på länge”

Mat-Tinas nya jobb

Foto: TV4/Instagram

Vi är vana att se Tina Nordström som en glad och sprallig matlagare på tv.

Nu meddelar skånskan att hon vill testa på någonting nytt i framtiden.

Efter millenieskiftet blev Tina Nordström, 50, känd som ”Mat-Tina”.

Hon slog då igenom stort på nationell tv. Till en början i SVT-programmet ”Mat” som hon gjorde tillsammans med Tomas Tengby.

Programmet blev en succé och sändes i sju säsonger. Sedan dess har hon skrivit flera kokböcker, lagat mat i olika tv-program och på sociala medier samt varit programledare för ”Hela Sverige bakar” och ”Sveriges yngsta mästerkock” i TV4.

Mat-Tina slog igenom i början av 2000-talet.
Foto: Johannes Jansson/Wikicommons

Nu söker ”Mat-Tina” nya utmaningar.

Det ska Mat-Tina göra framöver

Hon har börjat studera till sommelier.

– Det är något jag tänkt på länge och så blev det en plats över på en sommelierutbildning i Malmö, säger hon enligt Hänt.

Instagram delar Tina med sig av sina nyfunna vinkunskaper. Hon gillar att bjuda följarna på tips och råd som hon själv lärt sig.

– Jag gillar vinhistoria och vill få en bredare kunskap om druvor och hur vin blir till. Nu går jag och nosar på en massa ingredienser: ”Okej, rå champinjon, kan den doften dyka upp i ett vin?”. Fast jag jobbat med mat och vin i kombination är det en annan grej att gå en grundkurs i att bli vinkriminalare. Att ta på sig Sherlock Holmes-kostymen är en utmaning, säger hon.

Så träffade Tina kärleken

Redan på lågstadiet gick Tina i samma klass som sin make Martin Holmqvist.

– Vi var lite betuttade i varandra redan då, sa Tina Nordström när hon var med i radioprogrammet ”Lotta Bromé” som sänds på Mix Megapol.

Det dröjde dock till de var vuxna innan de blev ihop på riktigt. De träffades av en slump på krogen i Helsingborg, då hon arbetade som kock.

– Vi träffades på krogen. Då jobbade jag som kock och när jag jobbade var alla andra lediga så jag vet att jag när jag kom hem och hade jobbat ett långt pass – då kunde klockan vara ett på natten – då svidade jag om och tog hojen och cyklade ner till nåt dansställe själv. Och där var Martin då. Och sen sa det bara ”smackidackidonk” och sen var vi tillsammans, sa hon.

De har varit gifta sedan 2011 och de har barnen Elise och Albin ihop.

Vad spännande med någonting nytt, Tina. Men vi vill alla fortsätta att se dig laga mat på tv också.

Vi kan helt enkelt inte få nog av dig.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version