”Mat-Tinas” avgörande besked med maken – parets beslut för barnen: ”Jäkligt viktigt för mig”

Tina ”Mat-Tina” Nordström har varit en offentlig person i drygt 20 år. Trots att hon ständigt syns i olika tv-program är hon väldigt mån om att få vara hemlig när det kommer till hennes privatliv.

– Det är jäkligt viktigt för mig och har alltid varit, säger kändiskocken till Helsingborgs Dagblad.

Det var efter millenieskiftet som Tina Nordström, 50, mest känd som ”Mat-Tina”, slog igenom stort.

Svenskarna fick till en början stifta bekantskap med den glada och käcka skånskan genom SVT-programmet ”Mat” som hon gjorde tillsammans med Tomas Tengby.

Läs mer: Tomas Tengby försvann helt från tv-rutan efter splittringen från Mat-Tina – så lever han i dag 20 år senare

Programmet blev en succé och gick på kanalen i sju säsonger. Det var också tack vare ”Mat” som vi lärde oss hennes standardfras: ”Jättegott!”.

De senaste 20 åren har hon skrivit flera kokböcker, lagat mat i olika tv-program och på sociala medier samt varit programledare för ”Hela Sverige bakar” och ”Sveriges yngsta mästerkock” i TV4.

Tina Nordström
Foto: TV4/Youtube

Tog beslutet när sonen föddes

Trots att det i dag knappt finns någon som missat vem ”Mat-Tina” är känner färre till hur hennes privatliv ser ut. Det är precis så hon vill ha det.

Kändisskapet kommer med en baksida. När Tina slog igenom på tv ville journalister och fotografer komma hem till henne för att ta del av hennes vardag. När hennes och maken Martins första barn föddes blev pressen ännu större.

Kändiskocken nekade förfrågningarna varje gång.

– Det är jäkligt viktigt för mig och har alltid varit. Det är ett beslut vi tog när Albin föddes, säger hon när hon gästar Helsingborgs Dagblads nöjespodd ”Världen syns från Kärnan”

Hon säger att valet att visa upp familj och hem är upp till var och en. För henne och maken har det aldrig varit ett alternativ. Däremot dömer hon ingen annan som vill göra det.

– Det är väldigt lätt att få mer tittare och uppmärksamhet om du blottar din familj. Det är upp till var och en att göra det, men jag gör inte det, säger hon.

”Ha en god magkänsla”

Hon är nöjd över att hon lyckats balansera privatlivet med sin karriär. Att hennes beslut att vara tyst om familjelivet inte har påverkat de arbetsmöjligheter hon fått genom åren. Hon har lyckats vara aktuell jämt.

Mat-Tina, Tina Nordström
Tinas genombrott i ”Mat” på SVT. Foto: SVT

– Det handlar om att ha en god magkänsla, är väldigt trygg i sig själv och tänker man att all tid har sitt. Jag känner mig inte hotad. Tar det slut så tar det slut. Jag är nog rätt så avslappnad i hur jag ser på mig själv, säger hon till HD.

Hon berättar också att hon fått flera förslag om att vara med i tv-program med löften om att få renoveringar och inredningsjobb betalda. Men då har hon alltid sagt: ”Om jag vill göra om hemma då betalar jag för det själv”.

Så träffade Tina maken Martin

”Mat-Tina” har tidigare berättat om hur hon och maken Martin Holmqvist, 50, träffades. De gick faktiskt i samma lågstadieklass när de var små, och de var betuttade i varandra redan då. Men det var först i vuxen ålder som de blev ett par.

– Vi träffades på krogen. Då jobbade jag som kock och när jag jobbade var alla andra lediga så jag vet att jag när jag kom hem och hade jobbat ett långt pass – då kunde klockan vara ett på natten – då svidade jag om och tog hojen och cyklade ner till nåt dansställe själv. Och där var Martin då. Och sen sa det bara ”smackidackidonk” och sen var vi tillsammans, har hon sagt i radioprogrammet ”Lotta Bromé” som sänds på Mix Megapol.

De gifte sig 2011 och har två barn tillsammans: Albin och Elise.

Det låter klokt, Tina. Vi förstår att du vill vara lite privat och inte dela med dig av exakt allting.

Du är suverän på tv och vi älskar att få ta del av dina härliga recept.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev