Nanne Grönvalls stora ilska – därför ryter folkkära artisten ifrån rejält: ”Det är hemskt att se”

Foto: TT

Nanne Grönvalls stora ilska – därför ryter folkkära artisten ifrån rejält: ”Det är hemskt att se”

Loading the player...

Ett firande som för somliga i familjen förvandlades till en skräcknatt.
Nu ryter artisten Nanne Grönvall ifrån efter upplevelsen på nyårsafton.
– Visst, ingen partyhöjande tanke en nyårsafton men en verklighet för oss som vid tolvslaget kämpade för att lugna våra kära fyrfota älsklingar, skriver hon.

Nanne Grönvall, 60, passar på att inleda det nya året med att sätta ner foten.

Den folkkära artisten fick sitt genombrott redan i Melodifestivalen 1986 i gruppen Sound of Music. 1996 vann hon sedan tävlingen med gruppen One More Time. Hon har sedan dess också haft en lång och framgångsrik solokarriär.

Men nu är det utanför scenen som Nanne Grönvall är mäkta upprörd – och det är nyårsraketerna som står i centrum för hennes ilska. Anledningen? Raketerna har skrämt slag på familjens fyrbenta medlemmar.

Så här kring årsskiftet har många kanske märkt av hur nyårssmällarna både syns på himlen och kanske framför allt, hur mycket ljud de avger.

Fyrbenta familjemedlemmarnas skräckupplevelse

I ett inlägg på Instagram skriver Nanne Grönvall nu om hur familjens hundar upplever nyårsfirandet. Hon menar att husdjuren blir skrämda av att folk smäller av nyårsraketer redan långt innan midnatt.

Artikeln fortsätter under bilden.

MALMÖ 2014-01-22 Nanne Grönvall medverkar i musikalen "Rebecca" på Malmö Opera Foto: Stig-Åke Jönsson / TT
MALMÖ 2014-01-22 Nanne Grönvall, här i samband med medverkan i musikalen ”Rebecca” på Malmö Opera. Foto: Stig-Åke Jönsson / TT

– Nyårssmällarna börjar redan ett par timmar tidigare än tolvslaget och det är hemskt att se hur rädda djuren blir. När nyårsfyrverkerierna brakade loss ordentligt i går, var det förtvivlat att försöka lugna hundarna hemma. De söker sig under möbler som skrivbord etc, förflyttar sig mellan de olika rummen, ställer dig tryckta mot vägghörn och de skakar i kroppen, hur mycket vi än försöker lugna dem med massage och lugnande prat, skriver Nanne Grönvall på Instagram.

LÄS MER: Nanne Grönvall ryter ifrån – artistens stora vrede efter intima påhoppen

Artisten tvingas gå ut med hundarna långt innan tolvslaget – för att undvika att de får vara ute medan nyårsfyrverkerierna smälls av.

– Hur som helst, det får inte skjutas fyrverkerier inom tätbebyggda områden, utan tillstånd, förutom mellan 23.00 – 00.30, men tyvärr respekteras inte det av alla. Så vi går ut tidigare med hundarna på eftermiddagspromenaden på nyårsafton, för sen vägrar hundarna gå utanför dörren hela kvällen och till långt in på natten.

MALMÖ 20200220 Nanne Grönvall som tävlar med låten ”Carpool Karaoke” under torsdagens repetition inför deltävling fyra av Melodifestivalen i Malmö Arena i Malmö. Foto: Johan Nilsson / TT
MALMÖ 20200220 Nanne Grönvall som tävlar med låten ”Carpool Karaoke” under torsdagens repetition inför deltävling fyra av Melodifestivalen i Malmö Arena i Malmö. Foto: Johan Nilsson / TT

För familjen Grönvall blev nyårsaftonen därför en kamp.

– Visst, ingen partyhöjande tanke en nyårsafton men en verklighet för oss som vid tolvslaget kämpade för att lugna våra kära fyrfota älsklingar.

Det verkar dock som om Nannes fyrbenta pälsklingar nu har funnit lugnet igen, efter nyårsnattens ljudliga upplevelse.

– I dag vilar vi ut och de likaså, och det är underbart att se att de sover lugnt igen, skriver Nanne på Instagram, och förklarar att familjens hundar och katter fått trösta sig med extra mycket godis på nyårsdagen.

LÄS MER: ”Ivanhoe”-stjärnans nyårshälsning till svenska folket – varma orden: ”Stolt över er”

Så skönt att höra att era fyrbenta familjemedlemmar mår bättre nu, Nanne! Gott nytt år till er.

Vad tycker du om detta? Har du liknande upplevelser som Nanne Grönvall? Skriv gärna en kommentar.