Nanne Grönvall ryter ifrån – artistens stora vrede efter intima påhoppen

Hennes karriär är fylld av succéer.
Men nu har Nanne Grönvall drabbats av ett bakslag.
Artisten tvingas sätta ner foten.

Nanne Grönvall är ett exempel på en folkkär artist som fått sitt stora genombrott genom Melodifestivalen.

Redan 1986 var hon med första gången, med gruppen Sound of Music, och tio år senare blev det vinst med trion One More Time.

Det blev sedan en hedersam tredjeplats i Eurovision Song Contest med bidraget ”Den vilda”.

– Det känns inte så länge sedan. Jag minns att vi var fruktansvärt nervösa. På den tiden var det stort med en orkester live, och vi var så oroliga för att det inte skulle bli som vi hade spelat in det, sade Maria Rådsten, som också var med i gruppen, för en tid sedan till Nöjeslivet.

LÄS MER: Maria Rådsten försvann helt efter vinsten med Nanne Grönvall i Melodifestivalen – detta gör hon idag

För Nanne Grönvall fortsatte sedan karriären på scenen solo. År 1998 ställde hon åter upp i schlagern med Melloklassikern ”Avundsjuk”, och 2005 var hon snubblande nära att ta hem segern igen med låten ”Håll om mig”. Det var jurygrupperna som fällde Nanne det året – hade enbart telefonrösterna från svenska folket räknats hade Grönvall tagit hem vinsten före Martin Stenmarcks ”Las Vegas”.

Efter över 35 år i rampljuset har Nanne varit med om det mesta. På senare tid har artisten varit med om ett bakslag.

Nanne Grönvall i Melodifestivalen 2020. Foto: AnnCatrin Blyckerts/Wikimedia commons
Nanne Grönvall i Melodifestivalen 2020. Foto: AnnCatrin Blyckerts/Wikimedia commons

Det är i ett inlägg på sin Instagram som artisten nu tvingas ryta ifrån efter att flera bilder på henne själv har fått spridning.

Nanne Grönvall ryter ifrån – varnar fansen

Det är så kallade fejkkonton som har skapats i hennes namn på sociala medier, vilket Nanne verkligen tröttnat på.

På sin egen officiella Instagramsida går hon nu ut och varnar sina fans.

– Har just fått veta att vänförfrågningar skickas runt till personer, i mitt namn. I kontot på bilden t.ex så har de redan fått ihop över 10.000 följare på det sättet på kort tid. De skriver bl.a i sin vänförfrågan; ”Det här är mitt lilla sätt att säga tack från mitt hjärta för dina likes och kommentarer på mina personliga sidor och fansidor.” Det är alltså ett falskt konto, så blockera och anmäl om ni har fått en sådan förfrågan. Mitt konto har ett blått verifierings-märke efter mitt namn, och jag har inga andra konton på Instagram. Så det här är det enda riktiga ”Nannegronvall” kontot, skriver Nanne Grönvall på Instagram.

Detta är långt ifrån enda gången som artister har fått sätta ner foten efter att fejkkonton skapats. Arvingarnas frontfigur Casper Janebrink har flera gånger tvingats klargöra för sina fans att inte falla i fällan och skicka några pengar till främlingar.

– Jag ställer absolut inga krav på mina fans, och det kan de här falska identiteterna göra, kräva folk på pengar och säga att det är jag. De bygger upp falska identiteter och får folk att betala pengar, sa han då till  Expressen.

Nannes härliga julturné med Brolle

För Nanne Grönvall väntar under vintern en härlig julturné. Artisten kan se fram emot flera spelningar tillsammans med gruppen The Boppers och artistkollegan Kjell ”Brolle” Wallmark.

STOCKHOLM 2015-07-14 Brolle, Nanne Grönvall och Petra Marklund i Allsång på Skansen på tisdagskvällen. Foto: Vilhelm Stokstad / TT
STOCKHOLM 2015-07-14 Brolle, Nanne Grönvall och Petra Marklund i Allsång på Skansen 2015. Foto: Vilhelm Stokstad / TT

– Det är full fart! säger Nanne Grönvall och skrattar.

Det är knappast första gången trion gör gemensam sak.

– Oja, jag har åkt på turné både med Brolle och Boppers och de tillsammans. Jättekul, rocken förenar oss och vi trivs jättebra och har jättekul när vi jobbar ihop, har Nanne tidigare berättat för Nöjeslivet.

Hon beskriver Brolle som ”otroligt snäll och god”.

– Vi har väldigt roligt ihop. De är ju så duktiga, både Brolle och Boppers, säger Nanne Grönvall.

Vi önskar dig all lycka med den kommande julturnén, Nanne!

Dela gärna vidare inlägget.